S-a terminat și BAC-ul! Cu o tentativă de fraudă la Moldova Nouă!

S-a terminat și BAC-ul! Cu o tentativă de fraudă la Moldova Nouă!

Astăzi, 25 iunie, s-a desfășurat ultima probă scrisă a examenului de Bacalaureat – proba la alegere a profilului și specializării, sesiunea iunie-iulie 2020.  Rata de participare a fost de 92,83 %.
Astfel, dintre cei 1898 de candidați înscriși pentru susținerea testului scris la una dintre cele 10 discipline (Biologie 1051, Chimie 24, Fizică 50, Economie 3, Filosofie 7, Geografie 387, Informatică 120, Logică şi argumentare 168, Sociologie 52 şi Psihologie 36), s-au prezentat 1762 de candidaţi. 136 de candidați au absentat, iar un candidat a fost eliminat pentru tentativă de fraudă la Liceul Tehnologic „Clisura Dunării” din Moldova Nouă, având asupra lui telefon mobil cu căști. Acesta nu va mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

Examenul de Bacalaureat din acest an s-a desfășurat în condiții speciale, cu cel mult 10 elevi într-o sală de examen, dar și cu prezența unui cadru medical care a monitorizat temperatura candidaților la intrarea în școală.
Nu s-au înregistrat cazuri în care temperatura să depășească valoarea maximă de 37.3̊ C.
Subiectele și baremele de corectare vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro.
Primele rezultate vor fi afișate marți, 30 iunie, până în ora 12.00.

În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 – 19:00 și pe data de 1 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie.

Datele ne-au fost transmise cu celeritate de către purtătorul de cuvânt al ISJ Caraș-Severin, Inspector școlar, Prof. Ion CHIOSA.

Lasă un răspuns