Guvernul este alături de firmele reșițene!

Guvernul este alături de firmele reșițene!

În cadrul conferinței de presă a PNL Caraș-Severin- filiala Reșița au fost prezenți primarul Ioan Popa, prim-vicepreședintele PNL Caraș-Severin, Jaro Marșalic, candidatul liberal la președinția CJ, Romeo Dunca, secretarul general al filialei, Ovidiu Rădoi, precum și Daniel Surdu, consilier județean din partea PNL.

Una dintre temele prezentate a fost legată de perioada post-pandemie, când este posibil ca o serie de firme reșițene să fie în pericol de a-și închide activitatea, din lipsă de comenzi.

Primarul Ioan Popa a fost optimist, însă în această speță: ”Am discutat cu doi proprietari implicați în zona de confecții, le știu această preocupare. Nouă ca și administrație publică ne este greu, dacă nu  chiar imposibil să intervenim în procesul lor, este de vorba de relația client – furnizor. Este evident că, dacă au scăzut vânzările pe rețele sunt probleme, iar pe majoritatea îi cunoaștem, orașul este mic… Au scăzut și comenzile către ei, dar guvernul României ajută în continuare, știți foarte bine, acolo unde sunt probleme. Deocamdată, unde nu s-a dat drumul prin lege să se lucreze, se plătește în continuare șomajul tehnic, iar unde s-a dat drumul la treabă, se plătește în continuare cu 42% din cuantumul salarizării și aceste lucrurile poate fi aplicate și către aceste companii! Știu că este în lucru, un ghid și o procedură de ajutor  a companiilor care au fost afectate de COVID, cu bani de la Bruxelles, prin care să li se acorde o cotă din pierderile, pe care le-ar putea suporta compania.

Cu alte cuvinte, până acum s-a ajutat angajatul, dar există o posibilitate de a compensa pierderile din cadrul companiilor de data aceasta. Dacă vor reuși colegii noștri să se miște repede, din punctul acesta de vedere,  ar fi benefic pentru situația din activitatea economică. Sunt și firme mai mici, care nu au avut activitate și au avut pierderi economice mari. Degeaba îi amâni creditul pentru că el se va ”întoarce din viitor” împotriva noastră. Sper ca toți colegii de la Ministerul de Finanțe, Cîțu și echipa lui, să reușească să găsească soluții!”

 

 

Lasă un răspuns