Stăruința liberalilor a învins: Pensiile speciale au fost eliminate!

Stăruința liberalilor a învins: Pensiile speciale au fost eliminate!

Eliminarea pensiilor speciale a reprezintat un subiect fierbinte pentru societatea românească, care a fost un veritabil leit-motiv, reluat periodic în Parlament sub forma unor proiecte legislative.

Plenul reunit al Parlamentului a votat, recent proiectul de lege privind eliminarea pensiilor speciale pentru deputați și senatori, după ce comisia de statut a respins cele două inițiative legislative ale PNL și USR. Cu 357 de voturi pentru și niciun vot împotrivă, proiectul PSD a fost adoptat, formațiunea UDMR abținându-se de la vot. Ipocrizia social democraților este una fără margini pentru că ei sunt cei care au introdus pensiile speciale începând cu anul 2015 prin Guvernul Ponta, iar la începutul anului trecut, mai exact pe 28 ianuarie 2020, Camera Deputaților a găzduit o sesiune specială, pentru eliminarea pensiilor speciale, deputații, adoptând proiectul care îi lăsa fără indemnizații de lux pe foștii parlamentari, magistrați și pe funcționarii publici cu statut special. Proiectul care a fost votat și validat de către deputați, a fost cel elaborat de Partidul Național Liberal. Numai că, apărătorul pensiilor neșimțite, Renate Weber, Avocatul Poporului a sesizat Curtea Constituțională a României, iar aceasta din urmă a declarat neconstituțională Legea privind abrogarea “Pensiilor speciale”. PNL a revenit în luna mai 2020, cu un nou proiect de lege, în care de această dată se propunea eliminarea pensiilor speciale ale deputaților și senatorilor, iar a doua zi același Avocat al Poporului a contestat proiectul PNL la Curtea Constituțională a României.

Marcel Vela, senator și în același timp președintele PNL filiala Caraș-Severin a explicat cu subiect și predicat, procedura legislativă prin care proiectul de lege al eliminării pensiilor speciale introdus de PSD a fost cel aprobat pe ordinea de zi și a arătat partea plină a paharului din politica contemporană. „Acolo a fost vorba de o tehnică legislativă, de genul cine a înregistrat-o primul dimineața! Tehnica legislativă precizează că dacă ai înregistrat ceva și ai un obiect de activitate, toate celelalte care vin ulterior și au același obiect nu se mai discută. Practic celelalte două, trei, zece câte sau câte or mai fi înregistrate, sunt acoperite de primul proiect care s-a depus. Putem spune că cineva a furat startul, dar până la urmă nici nu mai contează acest lucru, partea frumoasă este că toți au votat acest proiect de lege, ceea ce înseamnă o voință politică. Pentru mine mai înseamnă și altceva, anume că PSD-ul a început să se reformeze la nivel parlamentar și că sunt oameni care realizează că acele indemnizații-pensii nu erau corecte. Aceasta este o parte bună a părții politice contemporane pe care o trăim cu toții”, a precizat Marcel Vela- senator de Caraș-Severin în Parlamentul României.

Revenind la votul de miercuri, 17 februarie  din Parlamentul României, senatorii și deputații PNL Caraș-Severin au avut o prestație de înaltă ținută.

dumitru rujan

Promisiune îndeplinită! Am votat PENTRU eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor!

Pensiile parlamentarilor au fost introduse de PSD în 2015, iar orice tentativă a noastră de a le elimina s-a lovit de majoritatea nocivă PSD-istă din legislatura trecută. 

Prin votul românilor s-a făcut dreptate! Noua majoritate de dreapta din Parlament a reușit să elimine aceste pensii. Respectăm, astfel, voința cetățenilor care ne-au dat votul de încredere, la alegerile parlamentare. Votul meu, aici la Camera Deputaților, este pentru interesul vostru, pentru că voi m-ați ales să vă reprezint”, a precizat și Dumitru Rujan, deputat de Caraș-Severin.

Președintele PNL, Ludovic Orban a declarat în plenul ședinței Parlamentului: ”Suntem într-un moment în care Parlamentul are ocazia să arate că cine împarte nu-și face partea leului și că legile trebuie făcute pentru cetățeni și că nimeni nu trebuie să aibă privilegii, chiar dacă este la decizie. După 2014, au început să curgă pensiile speciale. A culminat cu nesimțirea ca parlamentarii să-și voteze pensii speciale. Acesta este adevărul istoric. Singurul partid politic care a votat în 2015 împotriva pensiilor speciale pentru parlamentari a fost Partidul Național Liberal”.

FLORIN ȘTIUBE

Lasă un răspuns