Spitalul Municipal de Urgență va avea heliport!

Spitalul Municipal de Urgență va avea heliport!

Andra Pleșa este candidata PNL la  primăria municipiului Caransebeș și a prezentat pe pagina de socializare un nou pas făcut pentru ridicarea standardului la Spitalul de Urgență Municipal Caransebeș.

„Când știm că fiecare clipă este vitală, avem nevoie doar de acțiuni concrete. Bolnavii în stare critică au nevoie ca Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș să aibă un Heliport.

În ultima săptămâna, comitetul director al Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș a realizat toate demersurile și a solicitat ministrului afacerilor interne, Ion Marcel Vela, autorizarea heliportul care va funcţiona în curtea unității medicale.

Ministerul Afacerilor Interne a testat deja două aterizări pe locația identificată pentru stabilirea coordonatelor și evaluarea terenului.

Acesta este rezultatul unui parteneriat în interesul caransebeșenilor dintre guvernul PNL și spitalul din Caransebeș. Este un proiect de suflet pentru care m-am implicat activ de la preluarea mandatului de consilier local. 

De ce este atât de important acest Heliport?

Spitalul nostru trebuie să fie complet funcțional și să aibă la dispoziție toată infrastructura medicală și aeroportuară pentru ca șansele de supraviețuire a pacienţilor cu risc, să fie unele reale.

Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș va deveni un centru de primire a pacienților critici care nu au acces la servicii medicale în localitatea lor și care se află în zone ce nu pot fi parcurse terestru.

Prin această infrastructură putem asigura inclusiv echipamentul medical necesar în cazul situațiilor de urgență sau alertă.

Este un ajutor dat medicilor pentru a-și face datoria și de a salva vieți, este o nevoie a Caransebeșului, este o datorie a guvernării locale”.

Andra PLEȘA

Lasă un răspuns