Șofer drogat oprit la timp de poliția rutieră

Șofer drogat oprit la timp de poliția rutieră

  Azi-noapte, în jurul orei 22.20, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Caraș-Severin au oprit pentru control, pe str. Timișoarei-Triaj din Reșița, un autoturism care circula din direcția Centrul Civic- Govândari, condus de un tânăr de 21 de ani, care în urma testării cu aparatul Drugtest, a fost depistat pozitiv pentru una dintre substanțele psihoactive.

 Asupra acestuia și în interiorul mașinii au fost găsite 2 pungi de plastic de tip zip-lock, în care se aflau fragmente vegetale uscate de culoare verde-oliv și țigarete confecționate artizanal.

În același autoturism au fost identificați încă trei tineri, 2 femei și un bărbat, cu vârste cuprinse între 18 și 21 de ani, toți din județul Caraș-Severin.

Conducătorul auto a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge și probe de urină pentru stabilirea prezenței substanțelor psihoactive în organism.

Polițiștii au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive și deținere de droguri de risc și mare risc și continuă cercetările, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Reșița.

foto arhiva monitorul de suceava

„Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, se precizează în comunicatul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin emis de purtătorul de cuvânt inspector principal Alina Boeru.

Lasă un răspuns