Constructorii au găsit muniție neexplodată

Constructorii au găsit muniție neexplodată

Echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului de pompieri Reșita a intervenit în cursul zilei de ieri pentru a asana un element de muniţie neexplodată, găsit de către o echipă de muncitori care efectuau lucrări de reabilitare a drumului în zona străzii Primăverii din municipiul Reșița.Pirotehniştii au identificat muniţia ca fiind un proiectil de artilerie calibru 100 mm, elementul fiind ridicat, transportat și depozitat în condiţii de maximă siguranţă la depozitul de muniție neexplodată Resita, urmând a fi distrus ulterior.

Pe această cale pompierii vă recomandă respectarea regulilor pentru prevenirea accidentelor cauzate de muniții neexplodate.
SE INTERZICE:
– atingerea muniţiilor cu mâna sau alte obiecte;
– lovirea sau mişcarea muniţiilor găsite în pământ sau la suprafaţă;
– introducerea muniţiilor în foc; demontarea focoaselor sau altor părţi componente;
– joaca copiilor cu diferite muniţii ca: grenade, focoase, cartuşe, proiectile sau alte elemente pirotehnice;
– ridicarea, transportul şi introducerea muniţiilor în încăperi sau locuinţe, o simplă mişcare a muniţiei din poziţia în care se găseşte poate declanşa explozia.

„Reamintim că, în cazul în care descoperiți elemente de muniție neexplodate sau luați la cunoștință despre existența lor, trebuie să anunțați de urgenţă organele de poliţie, autorităţile administraţiei publice locale sau inspectoratul judeţean pentru situaţii de urgenţă”, a precizat lt. Adrian Manofu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Semenic.

Lasă un răspuns