Aparatură şi utilităţi noi pentru Spitalul Municipal de Urgenţă Caransebeş

Aparatură şi utilităţi noi pentru Spitalul Municipal de Urgenţă Caransebeş

În aceste zile, Spitalul Municipal de Urgenţă Caransebeş a primit aparatură nouă şi utilităţi medicale care vor deservi pacienţii internaţi în această unitate sanitară. Este vorba despre opt paturi speciale cu numeroase funcţii pentru Secţia ATI, precum şi cinci tărgi şi şapte monitoare medicale destinate Secţiei Pediatrie.

Achiziţiile sunt finanţate din fonduri provenite de la Ministerul Sănătăţii în proporţie de 90% din valoarea acestora, restul de 10% fiind asigurat de Primăria şi Consiliul Local Caransebeş.

Managerul interimar al Spitalului Municipal de Urgenţă Caransebeş, ec. Valentina David, a declarat că, în baza finanţării provenite de la Ministerul Sănătăţii, respectiv a administraţiei locale, spitalul a mai achiziţionat şi trebuie să primească un videolaringoscop şi încă 35 de monitoare medicale, care vor fi împărţite Secţiilor ATI, Cardiologie şi CPU.

De asemenea, sunt aşteptate să sosească alte cinci ventilatoare pentru Secţia ATI, precum şi aparatura pentru Compartimentul de Anatomie Patologică şi pentru Laborator, ne-a informat Alin Simeria, purtătorul de cuvânt al Spitalului Municipal de Urgenţă Caransebeş.

Cosmin VLAD

Lasă un răspuns