Simularea examenului de BAC 2024 se încheie azi, 7 martie, cu proba la Limba maternă

Simularea examenului de BAC 2024 se încheie azi, 7 martie, cu proba la Limba maternă
Simularea examenului de BAC 2024 se încheie azi, 7 martie, cu proba la Limba maternă. Rezultatele sunt comunicate elevilor pe 15 martie.
La ora 09:00, candidații au început să scrie lucrările după ce subiectele din plicurile sigilate primite de la comisia de organizare din centrul de examen care au fost distribuite de profesorii asistenți.
Potrivit procedurii de desfășurare a simulării, candidații pot ieși cel mai devreme la o oră și jumătate de când au început să redacteze rezolvările.
Dacă greșesc, elevii vor putea tăia cu o linie de aceeași culoare pe lucrare. Așa prevede metodologia de organizare a examenului de Bacalaureat din 2010. pe care se bazează desfășurarea BAC 2024 și a simulării din acest an.
Rezultatele elevilor nu sunt făcute publice. Vor fi comunicate prin profesori.

Citește și: Profesorul de matematică Ovidiu Bădescu, despre notele de la simulări.

Rezultatele de la simulare, pe 15 martie, nu vor fi făcute publice. Vor fi comunicate prin profesorii elevilor. Potrivit procedurii, rezultatele nu se contestă (art. 13, alin. 8 din procedură) și pot fi trecute în catalog la cerere.
Art. 18 – „(1) Prezența și rezultatele elevilor la simulările naționale se înregistrează în aplicația informatică SIIIR. Rezultatele obținute la simulările naționale nu sunt afișate și nu sunt făcute publice.
(2) Elevii care doresc să predea lucrările înainte de expirarea timpului maxim prevăzut pentru rezolvarea subiectelor pot părăsi sala de examen cel mai devreme după o oră de la începerea probei scrise (în cazul simulării probelor din cadrul Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a), respectiv după o oră şi jumătate de la distribuirea subiectelor în săli (în cazul simulării probelor scrise ale examenului national de bacalaureat), fără a primi subiectele.
(3) Lucrările scrise ale elevilor care au susținut probele din cadrul simulărilor examenelor naționale se arhivează. Ele se păstrează, până la sfârșitul anului școlar următor, în unitatea de învățământ din care provin aceștia.”
Edupedu.ro va publica subiectele și baremele probelor de la simularea examenului național de Bacalaureat după ce acestea vor fi afișate de Ministerul Educației, în după-amiaza zilei de examen, la ora 15:00.
Foto: © Noipornpan | Dreamstime.com

Lasă un răspuns