Senatorul liberal Marcel Vela a susținut propunerea Grupului PNL din Senatul României pentru elaborarea proiectului de eficientizare energetică a instituției!

Senatorul liberal Marcel Vela a susținut propunerea Grupului PNL din Senatul României pentru elaborarea proiectului de eficientizare energetică a instituției!
Senatorul liberal Marcel Vela a susținut propunerea Grupului PNL din Senatul României pentru elaborarea proiectului de eficientizare energetică a instituției și instalarea de stații de încărcare electrică a vehiculelor hibrid și electrice.
Politicianul liberal a precizat:
”Pentru o lume mai curată și pentru reducerea cheltuielilor cu carburanții, autoritățile publice locale și centrale trebuie să încurajeze folosirea mașinilor electrice sau hibrid. Pentru acest lucru este necesară încurajarea amplasării mai multor stații de alimentare (contra cost, evident), pentru autovehiculele private sau publice, posibil și din surse regenerabile, sau montate de către comercianții de profil, la nivelul întregii țări. Nu este suficient ca doar Guvernul României prin Fondul de Mediu să acorde subvențiile din programele Rabla si Rabla Plus, cât timp infrastructura de alimentare este deficitară. Este atât de posibil și atât de simplu…’’
Dealtfel, începând de joi, 13 octombrie, Guvernul condus de premierul președinte PNL, Nicolae Ciucă, prin Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene dă startul apelurilor de proiecte pentru două dintre măsurile dedicate eficienței energetice pentru mediului de afaceri. Valoarea este de 200 de milioane de euro, sprijin pentru reabilitare termică a clădirilor.
Citește și: Ion Marcel Vela în TOP 10 al celor mai populari politicieni liberali români!
Vor urma încă două măsuri de sprijin…
Schemă de stat pentru investiții destinate promovării producției de energie din surse regenerabile pentru consum propriu la nivelul întreprinderilor – 200 de milioane de euro. Apelurile se deschid la 18 octombrie 2022.
Schemă de ajutor de minimis pentru eficiență energetică la nivelul întreprinderilor – 100 de milioane de euro. Apelurile se deschid la 13 octombrie 2022.
Mai multe detalii pe https://bit.ly/3ExkriT sau la 031.9268, tasta 3. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *