Se mută la Universitate anchetele epidemiologice? S-ar părea că da

Universitatea reșițeană dorește să dea o mână de ajutor, întrucât sediul instituţiei direct răspunzătoare de situaţia epidemiologică din judeţ nu are spaţiu suficient pentru desfăşurarea activităţii în condiţii de maximă securitate.

Se poartă discuții la nivel de conducere între cele două instituţii, posibilitatea transferării anchetelor epidemiologice la Centrul Universitar UBB din Reşiţa, în principiu, mutarea şi detaliile fiind doar o simplă formalitate: „Ei având mai mult de lucru acum cu pandemia, au nevoie de spaţii suplimentare în care să-şi poată desfăşura activitatea, să dea telefoane, să facă evidenţe, statistici ş.a.m.d., a precizat din partea Centrului Universitar UBB din Reşiţa, Cristian Chioncel, prodecanul Facultăţii de Inginerie. Deci, nu se mută la noi, ci mai primesc temporar două spaţii la Universitate. Noi, în contextul de acum avem nişte laboratoare şi spaţii dotate cu calculatoare, că de asta au nevoie, iar noi îi găzduim. La nivel de principiu s-a dat OK-ul din partea noastră, aşadar îi aşteptăm pe cei de la DSP la noi“.

În ce constă efectiv transferul de personal şi de activitate, Daniel Botgros, purtătorul de cuvânt al DSP Caraş-Severin, a precizat: „Această posibilitate a mutării corpului profesional care realizează anchetele epidemiologice a apărut ca urmare a faptului că în sediul DSP, care este limitat ca spaţiu, fiind o clădire veche, nu putem respecta distanţarea socială, ca măsură sanitară de protecţie împotriva răspândirii noului coronavirus, pentru că ni s-au adăugat aproape 50 de persoane, ne referim la medicina şcolară şi de noi angajaţi pe perioadă temporară, implicaţi în anchetele epidemiologice, iar aceste persoane sunt peste personalul DSP, ceea ce face imposibil de respectat măsurile impuse. Noi, la nivelul instituţiei, am distanţat birourile, am eliberat nişte spaţii, am făcut o serie de modificări pe care le-am adaptat situaţiei de criză, numai că nu este suficient. Am găsit înţelegere la Centrul Universitar UBB din Reşiţa, s-a discutat cu conducerea care ne va pune la dispoziţie două săli dotate cu câte zece spaţii cu calculatoare şi telefoane şi câte trei imprimante pe sală. Aşadar, vom avea 20 de spaţii de lucru şi şase imprimante, ce vor fi plasate distanţat, astfel încât oamenii să lucreze în condiţii de maximă securitate. În acele săli nu se va face nici o altă activitate până la sfârşitul pandemiei, când se va încheia acest capitol al anchetelor epidemiologice, se va face doar această activitate“.

Accesul în aceste săli va fi non-stop, a specificat reprezentantul DSP, pentru că se lucrează în ture, deci acea parte a universităţii va fi deschisă tot timpul pe perioada efectuării anchetelor. Se pare că cel mai târziu săptămâna viitoare anchetele epidemiologice se vor muta la Universitate, se mai aşteaptă şi aprobarea conducerii UBB Cluj, însă acest lucru este doar o formalitate, fiindcă principial s-a dat acceptul.

ALEXANDRA PASCARIU

Lasă un răspuns