„Sărbătoarea Narciselor” organizată cu mare fast de primăria Turnu Ruieni

„Sărbătoarea Narciselor” organizată cu mare fast de primăria Turnu Ruieni

„Sărbătoarea Narciselor” organizată cu mare fast de primăria Turnu Ruieni.

Duminică, toate drumurile au dus la Poiana cu narcise de la Zerveşti, pentru toți gugulanii și nu doar. În ciuda vântului și a câtorva stropi de ploaie, sărbătoarea a fost un prilej de muzică bună, bucurie și sărbătoare. Organizatorii evenimentului au fost Consiliul local Turnu Ruieni prin Cosmin Belci, primarul localitîții. Alături de organizatori au mai fost prezenți printre alții subprefectul Alin Muntean, primarii Doru Iustin Cîrdei (comuna Zăvoi) și Cristian Vela (Armeniș), precum  și Petru Gander (viceprimarul comunei Zăvoi).

„Sărbătoarea Narciselor”

Organizatorii au invitat anul acesta artişti de renume, printre aceştia numărându-se Vlăduța Lupău, Olguța Berbec, Maria Hurduzeu Remus Novac, Rapsozii Maramureșului, precum şi ansamblurile folclorice Armenișana, Junii Gugulani şi Zestrea Gugulanilor, care au evoluat pe scena amplasată în Poiana cu narcise.
Citește și: Cosmin Belci: „Vă aștept azi cu drag, alături de comunitate, la Sărbătoarea Narciselor”
Sărbătoarea Narciselor a fost organizată pentru prima dată în poiana de la Zerveşti în anul 1965. După Revoluţie, localnicii au renunţat la organizare, dar frumuseţea şi dorul petrecerilor de altădată i-au determinat să ceară reluarea distracţiilor, lucru care s-a şi întâmplat în anul 2000.

„Sărbătoarea Narciselor”

Poiana Narciselor de la Zerveşti, cunoscută în aproape toată ţara, este o rezervaţie naturală care se întinde pe circa 150 de hectare, unde narcisele de munte cresc spontan. Sărbătoarea reprezintă un prilej de bucurie şi sărbătoare pentru tot Banatul Montan, dar şi pentru turiştii din alte colţuri ale ţării, unii veniţi special pentru acest evenimenţ de la sute de kilometri distanţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *