Săptămâna a început cu stângul pe şosele: două accidente azi noapte, în Caraş-Severin

Săptămâna a început cu stângul pe şosele: două accidente azi noapte, în Caraş-Severin

Azi noapte, în judeţul nostru au avut loc două accidente rutiere. Primul s-a petrecut pe DN6, în apropierea localităţii Slatina-Timiș, în eveniment fiind implicat un TIR cisternă încărcat cu bitum lichid, care s-a răsturnat în afara părții carosabile, înregistrându-se scurgeri de lichid din cisternă. Din fericire, evenimentul nu a fost urmat de incendiu, dar un bărbat a trebuit să fie descarcerat și preluat de echipajul Serviciului de Ambulanţă Judeţean, el fiind conștient și cooperant. Circulația a fost oprită in zona. La faţa locului s-au deplasat trei echipaje de pompieri de la Detașamentul Caransebeș, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare și un echipaj SMURD, iar de la Detașamentul de Pompieri Reşiţa a intervenit un echipaj CBRN.

Foto ISU Semenic : Accident Slatina Timis

Scurgerea de bitum din cisternă nu putea fi oprită din cauza poziției în care se afla cisterna. Situația a fost evaluată de Garda de Mediu Caraş-Severin și echipajul CBRN, care în funcție de evoluția situației vor lua măsurile necesare pentru limitarea efectelor produse de scurgerea de bitum.

Din informațiile primite de la SDN Caransebeș la locul incidentului s-a a ajuns o automacara de la Lugoj, pentru a încerca să repună pe roți cisterna. Există riscul este de a se mări fisura cisternei și de a se scurge cantitatea de bitum pe sol, în afara carosabilului. La această oră, circulația este oprită, până când cisterna va fi ridicată, iar în zonă se vor crea baraje de pământ, ne-a informat purtătorul de cuvânt al ISU „Semenic” slt. Adrian Manofu.

Foto ISU Semenic : Accident Ersig

Tot în această dimineață, a avut loc un accident rutier pe DJ572, între Berzovia și Ersig. Un ansamblu format din camion și remorcă în care se aflau stupi cu albine s-a răsturnat în afara părții carosabile. Nu au fost persoane rănite, dar a fost necesară repunerea ansamblului pe roți, în acţiune fiind implicaţi angajaţi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, circulația nefiind blocată, ne-a informat purtătorul de cuvânt al ISU „Semenic”, slt. Adrian Manofu.

FLORIN ȘTIUBE

Lasă un răspuns