S.O.S. transmis de „gașca nebună” din Liga a III-a

S.O.S. transmis de „gașca nebună” din Liga a III-a

Echipa ACS Progresul Ezeriș avea programat astăzi, de la ora 15,00 meciul din etapa a 4-a cu cei de la Crișul Chișineu Criș, pe terenul Municipal din Caransebeș. Trebuie spus că echipa din Ezeriș este botezată de către chibiți ca fiind „gașca nebună” a județului Caraș-Severin, pentru ambiția și încăpățânarea de a evolua onorabil în liga a III-a.  

Toate bune și frumoase, numai că partida nu s-a mai disputat pentru că echipei din Ezeriș nu i-a fost asigurată ambulanța cu medic delegat de către Serviciul Județean de Ambulanță.

Nu mică le-a fost mirarea celor de la Progresul Ezeriș, când au luat legătura cu SJA, să li se spună verde în față, că nu există nici o solicitare scrisă din partea echipei ACS Progresul Ezeriș. Abia când li s-a dictat cu subiect și predicat, a se citi numărul adresei și data cererii întocmite în timp util, încă din 30 septembrie 2020 și transmisă la ora 9,15 celor de la SAJ, aceștia au mutat „mortul pe Academiei” spunând că nu are ambulanță disponibilă cu medic.

Într-o asemenea situație, președintele Progresului Ezeriș a apelat la o soluție de avarie și la ora 15,07, la teren a sosit o ambulanță de tip B, care însă nu avea medic delegat, ci doar un asistent! Conducerii echipei i s-a motivat că nu are nici un medic disponibil pe raza municipiului.

„Nu era destul faptul că aveam problema acesta cu trei jucători infectați cu coronavirus, mai nou ne  lovim și de ineficiența altor entități. Nu este prima dată, când în loc să ni se răspundă oficial la niște adrese aferente, noi trebuie să dăm telefoane suplimentare, pentru ca lucrurile să meargă pe făgaș normal. Vreau să trag un semnal de alarmă pentru că eforturile unor cluburi sportive și-mi permit să vorbesc nu numai de echipa mea, ci și de alt proiect frumos al județului, Banat Girls Reșița nu sunt apreciate și nici susținute de conducerile instituțiilor județene. Noi suntem echipa care reprezentăm județul în liga a III-a, fetele ne reprezintă pe noi toți în prima ligă, facem toate diligențele necesare și suntem cu plățile la zi. Astăzi, am procedat similar ca la meciul precedent de acasă, cu Dumbrăvița și atunci nu au fost nici un fel de probleme. Atunci, oamenii au venit în  termen util la teren, au prestat serviciul, am achitat factura și totul a fost ok! Astăzi, constat cu uimire, că acest gest al SAJ, ne-au creat probleme majore. Nu mai spun că am sunat la SAJ la orele 14.24, 14.25 si 14.27 și nu a răspuns nimeni la telefon!!!  Acum, suntem citați la comisia de disciplină a FRF, unde riscăm sancționarea pecuniară, pentru că din punct de vedere sportiv deja știm că am pierdut meciul cu 3-0! Cum să explicăm noi, unor copii de 17, 18 și 19 ani că astăzi nu au putut să joace un meci oficial din cauza nepăsării și indolenței unor angajați ai statului român. Acești copii fac naveta de 90 de kilometri de patru ori pe săptămână la antrenamente și la ora jocului constată că nu se pot bucură de un joc de fotbal de liga a III-a programat! Mai este un aspect de reținut! ACS Progresul Ezeriș a organizat exemplar meciul de baraj cu Știința Turceni, la Hunedoara, pe teren neutru, fiind susținuți de către AJF Caraș-Severin și Hunedoara!

Vreau să trag un semnal de alarmă și să dau exemplu altor județe care sprijină fotbalul. La Vâlcea, Consiliul Județean a alocat câte trei miliarde fiecărei echipe de liga a III-a, sumă alocată în august- septembrie. La Arad, anul trecut echipei campioane județene, Consiliul Județean i-a asigurat transportul și cazarea echipei, plus transportul suporterilor, cu autocare puse la dispoziția lor. Consiliul Județean Hunedoara este un  partener real pentru AJF Hunedoara, prin alocarea unei sume consistente, prin care susține fotbalul la nivel județean. În schimb, ce pretenții să mai avem de la SAJ, când ditamai Consiliul Județean a evacuat AJF Caraș-Severin din spațiul de la Sala Polivalentă, proprietate a Consiliului Județean. Sper și sunt convins că odată cu schimbarea conducerii Consiliului Județean, prin alegerea echipei domnului Romeo Dunca, lucrurile se vor îndrepta și în Caraș-Severin, iar sportul și echipele de fotbal în special, liga I feminin, Liga a II-a, Liga a III-a, campionatele județene de seniori și copii și juniori vor fi susține asemeni altor județe. Realitatea de până acum a  demonstrat că în alte județe se poate și la Caraș-Severin nu s-a vrut sau nu s-a putut, nici nu mai contează! La noi în județ, în vară nu am putut face testele covid pentru meciurile de baraj, ci a trebuit să apelăm la cei din Hunedoara. Cred că timpurile s-au schimbat și nu trebuie să apelăm la Serviciul de Ambulanță Timiș sau Hunedoara, cunoscuți pentru profesionalismul lor. Ca idee, SAJ Timiș și Hunedoara sună telefonic imediat echipele la nici cinci minute, după ce primesc adresa de solicitare a ambulanței”.

Față de cele prezentate mai sus de Cristian Șodâncă președintele Ezerișului, ar mai fi de prezentat faptul că gestul celor de la SAJ Caraș-Severin nu este unul singular, sunt destule precedente în anii trecuți. Voința Lupac a atins o performanță în Cupa României, a adus echipa de liga a II-a, Damila Măcicuca la Lupac, iar partida nu s-a jucat din cauză lipsă ambulanță, care a venit după expirarea termenului limită. Juniorii C de la CSM Reșița au pierdut o calificare la turneul final pentru că ambulanța a întârziat câteva minute la meciul cu Universitatea Craiova, iar medicul delegat nici nu a putut să facă dovada că este angajat al SAJ. Meciul de baraj pentru promovare în liga a III-a, Viitorul Caransebeș – Șurianu a fost salvat în ultimul moment de Dan Avram, ambulanța sosind la teren, fără medic delegat! Omul de fotbal gugulan a apelat în nume personal instant la serviciile unui prieten de familie, reputat medic, care a salvat pe moment onoarea orașului și pe care destinul l-a făcut să nu părăsească municipiul în timpul liber și interes personal, cu câteva minute bune, înainte de meci.    

Rezultatele Liga a III-a, Seria 8, etapa 4

vineri, 2 octombrie 2020, ora 15:00
ACS Poli Timişoara – Fortuna Becicherecu Mic, nu se dispută.  Motivul sunt infectările cu covid-19 de le echipa oaspete. 

Şoimii Lipova – Progresul Pecica 1 – 0

sâmbătă, 3 octombrie 2020, ora 15:00
Progresul Ezeriş – Crişul Chişineu Criş 0-3
Progresul Ezeriș nu a avut medic la meci, s-a așteptat 15 minute și s-a fluierat finalul partidei.

Gloria Lunca Teuz Cermei – CSC Ghiroda şi Giarmata Vii 0-1
Avântul Periam – CSC Dumbrăvița 1-1

Lasă un răspuns