15.000 lei amenzi în urma activităților de control ale MAI pentru nerespectarea prevenirii răspândirii coronavirusului!

În județul Caraș-Severin au avut loc activitățile continue desfășurate de către reprezentanții structurilor teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne și ai celorlalte instituții cu atribuții în domeniu, sub autoritatea Instituției Prefectului- județul Caraș-Severin, pentru prevenirea răspândirii și infectării cu noul coronavirus.

„În ultimele 24 de ore, 120 de efective de poliție, jandarmerie și poliție locală, precum și reprezentanți ai Direcției Sanitare Veterinare și Pentru Siguranța Alimentelor și ai Direcției de Sănătate Publică au efectuat verificări în zonele aglomerate, centre comerciale, în piețe, în restaurante, pe terase și în trafic.

Cu această ocazie, au fost verificate 62 de societăți comerciale, persoane fizice autorizate, obiective și locații, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.

Au fost legitimate peste 750 de  persoane și au fost verificate 163 de mijloace de transport.

Echipele de control au depistat 148 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, acestea fiind sancționate contravențional conform Legii nr. 55 din 2020.

1 operator economic a fost sancționat contravențional pentru organizarea de activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții sau restricții.

De asemenea, au fost aplicate alte 16  sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială.

În total, au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de peste 15.000 de lei.

Pe fondul numărului de cazuri de Covid-19 înregistrate, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus, Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin cu suportul Jandarmeriei Caraș-Severin și Poliției Locale, al Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Semenic”, al Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitare Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și Inspectoratului Teritorial de Muncă Caraș-Severin intensifică activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Vă recomandăm să păstrați distanțarea fizică, să purtați mască de protecție, să respectați modul de organizare a evenimentelor, să nu vă expuneți la riscuri.

Suntem și vom fi prezenți pe întreg teritoriul județului.

Purtați masca de protecție în mijloacele de transport, în magazine și în celelalte spații unde este obligatoriu.

Nu dorim să aplicăm sancțiuni, dar nu vom tolera nerespectarea legii.

 

Evitați aglomerările de persoane, respectați numărul de persoane la un eveniment, vă protejați pe dumneavoastră și pe cei din jur.

Nu vom tolera nicio abatere de la lege. Nu dorim sancționarea cetățenilor, ci ca toți sa conștientizeze că sănătatea și viața persoanelor sunt cele mai importante.

Suntem la datorie și aplicăm legea în litera și spiritul ei!

Doar împreună vom reuși să stopăm răspândirea acestui virus! Vă mulțumim!”, precizează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, inspector principal Alina Boeru.

Lasă un răspuns