EXCLUSIV -Președintele FRF -Răzvan Burleanu! Despre barajul de promovare în liga a III-a!

EXCLUSIV -Președintele FRF -Răzvan Burleanu! Despre barajul de promovare în liga a III-a!

    În exclusivitate pentru Gazeta de Caraș-Severin, președintele FRF, Răzvan Burleanu a avut amabilitatea să ne răspundă pentru iubitorii de fotbal, la câteva întrebări generale, legate de situația din fotbalul românesc, a meciurilor de baraj pentru promovarea în liga a treia și a căror mod de organizare a fost modificat.

      Răzvan Burleanu ne-a declarat: ”Vom avea în această vară, 14 grupe de baraj de câte 3 formații. Se vor disputa, astfel, câte 3 partide în fiecare grupă, meciurile vor avea loc în perioada 1-9 august. Ca urmare a deciziilor luate în Comitetul Executiv în ceea ce privește finalizarea sezonului competițional la Liga 2 și Liga 3, avem mai multe locuri garantate pentru echipele din Liga 4. Cluburile de Liga 4, care nu au reușit promovarea în urma barajului, se pot înscrie până la data de 12 august, urmând să intre pe o listă de așteptare pentru a ocupa locurile rămase vacante după înscrierea echipelor de Liga 1, Liga 2 și Liga Elitelor. Locurile vor fi ocupate pe baza clasamentului din grupele de baraj de promovare la Liga 3. Repartajarea echipelor în grupele de calificare s-a făcut cu respectarea criteriul geografic, conform regiunilor de dezvoltare pe care le folosim în fotbalul românesc. Mai vreau să adaug că acest nou sistem de baraj în trei formații ne oferă posibilitatea departajării echipelor de pe locurile 2 și, implicit, putem să completăm astfel locurile vacante, cu cele mai bune echipe care nu au reușit însă să câștige mini-grupele.”

        În urma video conferinței cu președinții de AJF-uri, factorul decizional al FRF a fost bazat pe transparență, și în acest sens, Răzvan Burleanu ne-a declarat despre varianta ca o campioană județeană să promoveze direct în liga a treia: ”Federația Română de Fotbal nu poate să intervină la nivel județean. Decizia pentru fotbalul de la nivel de județ aparține fiecărei Asociații Județene de Fotbal. Sigur, putem oferi asistență în cazul în care ni se solicită acest lucru. Totuși, recomandarea FRF către AJF-uri a fost încă de la început să țină cont de aceleași obiective și anume: siguranța și sănătatea suporterilor, a jucătorilor, a staff-ului și a tuturor persoanelor angrenate în organizarea unei competiții sportive; sustenabilitatea financiară a cluburilor; producerea celui mai mic nivel de nedreptate pentru toate cluburile participante și specificitatea fiecărui eșalon. În același timp, am recomandat fiecărei Asociații Județene de Fotbal ca în stabilirea echipei ce va evolua la barajul pentru Liga 3 să țină cont de următoarele principii: corectitudine, transparență și meritul sportiv. Referitor la chestiunea aceasta legată de faptul ca echipa campioană județeană ar putea să promoveze direct în liga a III-a, așa este, ar fi mai simplu, însă actualul sistem competițional nu permite acest lucru. Am avea 42 de campioane județene, iar la Liga 3, în sezonul viitor, vor fi 90 de echipe, 5 serii a câte 18 formații.”

Lasă un răspuns