Ruga bănățeană din Valea Domanului… Ole, Ola, am bătut-o pe Steaua!

Ruga bănățeană din Valea Domanului… Ole, Ola, am bătut-o pe Steaua!

Ruga bănățeană din Valea Domanului… Ole, Ola, am bătut-o pe Steaua!

Campionatul ligii a II-a s-a reluat cu etapa a 16-a. În Valea Domanului a descălecat echipa Steaua București pregătită de Daniel Oprița. Acesta este un antrenor legat de Reșița alături de secundul lui Fane Nofitovici, cei care au mai pregătit echipa din Valea Domanului. Flavius Stoican a pregătit meciul ca la carte. Nu a existat nicio fisură în pregătirea echipei.

Ruga bănățeană din Valea Domanului... Ole, Ola, am bătut-o pe Steaua!

De altfel, Flavius Stoican a fost extrem de pretențios în alcătuirea primului unsprezece. Nu acceptat nici un rabat de la plenitudinea capacității de joc. A fost cazul lui Isac Damian, care a fost anunțat jucător de rezervă cu nr. 31, dar datorită faptului că a invocat o problemă musculară a fost schimbat pe raport cu Francisc Cristea. „Nu am riscat nimic, mai ales la problemele musculare, care generează indisponibilități pe termen lung.”

CSM REȘIȚA – STEAUA BUCUREȘTI  3-1 (1-1)
Au marcat: 1-0: Rimovecz (21); 1-1: Chipirliu (34); 2-1: Drăghiceanu (47, din 11 metri); 3-1: Drăghiceanu (51).
24 februarie 2024; ora: 11:00. Stadion: ”Mircea Chivu”. Spectatori: 5.500.
Arbitri: Marius Naidin (Piteşti) – Mihai Marian Ionescu (Bradu – Argeş), Alexandru Mihăilă (Râmnicu Vâlcea). Arbitru de rezervă: Marius Daniel Bădoiu (Craiova).
Observator arbitri: Luis Moisescu (Drobeta-Turnu Severin).
Delegat joc FRF: Romeo Malac (Timişoara).

CSM Reșița (antrenor Flavius Stoican): Ionuț Rus – Gomboș (86, Cega), Dolghi, Elton Da Silva, Rimovecz – Dudea (cpt.), Fărăgău (78, Napoleone), Fota – Burlacu (89, Ciprian Rus), Drăghiceanu (86, Mensah) – Lascu (78, Negru).
Pe bancă: Mereu – Fr. Cristea, Chera, Bărboianu.
Citește și: CSM Reșița pregătește meciul de sâmbătă cu Steaua București cu trei dinamoviști înfocați la timonă!
Steaua București (antrenor Daniel Oprița): Frănculescu – Ad. Ilie, Vîrtej, Beța, Ceceri (82, Chunchukov) – Drăghici (46, Maftei David), Sierra, Mancuso ( 65, Raicu) – David Matei (46, Miguelez), Chipirliu (cpt.) – Heras (57, Boiciuc).
Pe bancă: H. Iancu – Gab. Dumitru, Bărbulescu, Răzvan Florea
Cartonașe galbene: Ceceri, Vîrtej.

 

Așa s-au înscris golurile în Valea Domanului…
1-0: CSM Reșița a deschis scorul din fază fixă, lovitură liberă directă ușor lateral dreapta. Drăghiceanu a trimis mingea în transversală lângă vinclu din stânga portarului Frănculescu, balonulul a picat în fața porții în careul mic. Rimovecz, atent, a urmărit și a trimis balonul cu capul în poarta goală.
1-1: Steaua a egalat tot din lovitură liberă directă. Matei a trimis o centrare lungă la bara a doua, de pe flancul stâng de la 30 de metri.  Heras a trimis în careul mic, de unde Chipirliu a deviat cu călcâiul pe jos în poarta lui Ionuț Rus.
2-1: Burlacu a pătruns în careu în viteză și a fost faultat de Matei David. Drăghiceanu a transformat lovitura de pedeapsă cu calm, șut pe jos în stânga portarului, plecat pe colț opus.
3-1: Marian Drăghiceanu a reușit dubla cu un șut superb de la limita careului mare.

La stadion a venit lume și țară, ca în vremurile bune. Suporterii Stelei au venit în număr mare, circa 650 de ultrași și au ocupat peluza II. Trebuie remarcată implicarea clubului CSM Reșița în organizarea fără cusur a partidei, care alături de forțele de ordine au avut o organizare ireproșabilă. Suporterii bucureșteni au forțat la un moment dat intrarea la stadion poarta 2, prin împingere.
Au invocat faptul că sunt lăsați să intre doar câte doi suporteri odată. Însă momentul de rătăcire a dispărut instant când forțele de ordine s-au amplasat strategic în fața porții și au acționat cu eficiență.
Singurul derapaj al ultrașilor steliști au fost celebrele scandări de „carne macră” adresate lui FCSB (min. 8), Becali (min. 9) și Dinamo (min. 79!) și faptul că au folosit și câteva petarde!
De asemenea, suporterii rosonerii au fost la înâlțime cu o coregrafie de apreciat.

Victoria rosonerilor a fost făcută datorită atitudinii în joc și a determinării de care au dat dovadă jucătorii  pregătiți de Flavius Stoican. „Este meritul tuturor, a jucătorilor și a întregului staff tehnic și administrativ! Este victoria familiei care poartă numele de tradiție CSM Reșița! Mulțumim suporterilor pentru modul cum au încurajat echipa” – Flavius Stoican.

Lasă un răspuns