CSM Reșița pregătește meciul de sâmbătă cu Steaua București cu trei dinamoviști înfocați la timonă!

CSM Reșița pregătește meciul de sâmbătă cu Steaua București cu trei dinamoviști înfocați la timonă!

CSM Reșița pregătește meciul de sâmbătă cu Steaua București cu trei dinamoviști înfocați la timonă!

Campionatului Ligii a II-a se reia sâmbătă 24 februarie 2024, odată cu etapa a 16-a. CSM Reșița va întâlni în Valea Domanului pe CSA Steaua București pregătită de către Daniel Oprița. Partida CSM Reșița  – CSA Steaua București va începe de la ora 11,00. Până la această oră singurul oficial anunțat al partidei este conducătorul delegației FRF, Romeo Malac. Acesta este și președintele AJF Timiș. 
Astăzi, 22 februarie 2024 a avut loc la sediul clubului rosonero o conferință de presă  la care au participat Cristian Bobar, antrenorul principal, Flavius Stoican și jucătorul Alin Dudea, care va fi cel mai probabil și căpitanul echipei în confruntarea cu  Steaua. În fapt, trei foști ex-dinamoviști, rivala eternă a roș-albaștrilor.
Cristian Bobar a avut cuvântul de deschidere. „Voi fi foarte direct. Ne așteaptă un meci foarte important pentru noi. Se întâlnesc două echipe susținute financiar din bani publici și nu au drept de promovare. Cred că va fi un meci foarte deschis. Ambele echipe își vor dori victoria. Vreau să precizez că fără acești bani publici ar dispărea fotbalul și sportul din România în proporție de 80%. Ar fi ideal să avem un investitor. În momentul de față este greu de găsit. Acest meci cu Steaua creează emulație în oraș. Deja s-au vândut 2700 de bilete.

Suporterii Stelei au cumpărat 500 de bilete. Noi puteam să le punem la dispoziție doar 5% din capacitatea stadionului conform regulamentului. Dacă  tot vorbim de suporteri pe stadion ce-ar fi să-i și lăsăm să intre la meci. Adică vrem suporteri la stadion, dar pe de o parte dacă se poate să-i blocăm. Nu suntem de acord cu acest lucru. Vrem să fie un spectacol deschis în tribune. Vreau să mulțumesc Primăriei Reşiţa, Consiliului Local și sponsorului nostru principal, Aquacaraş. Ne ajută foarte mult – prin ei am putut face și acest cantonament în Antalya, care a fost un cantonament, cred eu, bine organizat.
Citește și: Flavius Stoican: „În funcție de meciul cu CSA Steaua vom vedea mai departe care ne va fi drumul!”
Ați văzut, galeria e mobilizată. Ne bucură asta. Sper ca jucătorii să se bucure și ei de acest spectacol. Să nu aibă emoții. Avem antrenor cu experiență, avem jucători cu experiență. Pe băncile tehnice se află Flavius Stoican și Daniel Oprița, amândoi sunt ambițioși și, bineînțeles, sperăm ca noi să ne bucurăm la final împreună cu suporterii.”
Bobar a mai precizat că prețul unui bilet este de 20 lei. „Am rămas la același preț. Puteam să punem alt preț  mai mare. Am ținut mult la faptul să vină multă lume la stadion.”
CSM Reșița pregătește meciul de sâmbătă cu Steaua București cu trei dinamoviști înfocați la timonă!
Antrenorul Flavius Stoican privește cu încredere acest meci cu Steaua. Asta chiar dacă nu se va putea baza pe doi fotbaliști de bază. „E o partidă importantă pentru evoluția noastră pe mai departe. Putem să vedem la ce nivel ne aflăm. Vrem să facem tot ce ne stă în putință să câștigăm această partidă. Vrem să ne consolidăm în primul rând poziția noastră în clasament. Obiectivul nostru este mențierea în liga a II-a,  dar, de ce nu, cu o victorie putem să avem perspective mult mai îndrăznețe chiar și anul acesta.
Nu va fi ușor, dar cu atât va fi mai importantă și mai dulce victoria, dacă vom reuși să ne impunem contra unei echipe care de doi ani de zile ar fi putut fi în liga I. O să fie și momente delicate, dificile în timpul partidei, jucătorii sunt conștienți de lucrul acesta – dar noi vrem să conducem jocul, noi vrem să conducem ostilitățile şi să ne creăm ocazii. Meciul cu Steaua în considerăm ca un punct de plecare către o evoluție bună a echipei în continuare. Avem jucători pe toate posturile care pot apărea la finalizare. Suntem o echipă preocupată de ofensivă, dar în același timp  suntem concentrați să nu primim gol. Foarte important este să nu facem „cadouri” adversarilor, deși  pe mine nu m-ar deranja să beneficiem noi de unul din partea lor. De aceea am speranțe într-o victorie, prin care să ne consolidăm locul ocupat în prezent și de ce nu la final să ne clasăm pe un loc la care nu speram la începutul campionatului.  


Sper  lucrul acesta, pentru simplu fapt că și în cantonamentul din Antalya au fost momente când am condus ostilitățile, când am marcat goluri, când am creat ocazii. Am  şi suferit  pe faza defensivă, sper ca în această săptămână să fi pus la punct toate problemele avute – dar vom vedea la partida de sâmbătă. Am încredere în toți jucătorii care vor intra pe teren; o dezamăgire a mea este faptul că suntem lipsiți de aportul a doi jucători importanți – și mă refer la Erico da Silva și Mediop, care nici până la ora aceasta nu sunt sută la sută apţi din punct de vedere medical. Rimovecz este cu semnul întrebării și vom vedea mâine, după ultimul antrenament, dacă va fi apt pentru această partidă.
În rest, suntem optimiști, încrezători, dornici, iar faptul că jucăm acasă și avem un public care ne va susține – sunt convins, pe toată durata partidei – ne dă speranță că putem să fim bucuroși la finalul meciului. Doresc să câștigăm toate cele trei puncte, chiar dacă nu va fi ușor.  Trebuie să rămânem echilibrați, vom încerca să-i facem să greșească, vom încerca să facem presing, vom încerca să fim bine defensiv – şi cu siguranță avem jucători care pot face diferența în atac.”
Un alt subiect abordat a fost situația lui Mensah.

Căpitanul Alin Dudea este un jucător cu experiență: „Întâlnim o echipă bună, cu experiență, care are cel mai bun atac din Liga 2. Ne-am pregătit pentru acest meci o lună și jumătate. Sperăm să facem o figură frumoasă. Așteptăm meciul cu entuziasm și încredere. Pentru astfel de meciuri ne pregătim, pentru jocuri care aduc la stadion foarte mulți suporteri și sper că va fi un spectacol atât în tribune, cât și în teren.”, a spus și Dudea.
Direct de la conferința de presă, echipa CSM Reșița s-a deplasat la Centrul de Servicii Sociale „Sf. Maria” din Reșița. Aici trăiesc persoane cu dizabilități, cărora delegația rosonero le-a adus zâmbete și speranță înaintea meciului de anvergură cu Steaua.
Delegația  CSM Reșița a răspuns la întrebările și preocupările Costraș Camelia, șefa centrului, cu privire la accesibilitatea evenimentului pentru persoanele cu dizabilități. Echipa a asigurat că va face tot posibilul pentru a facilita participarea acestora. Le-a promis o vizită specială în care câțiva jucători vor interacționa direct cu acești suporteri speciali.

Pe lângă invitațiile la meci, echipa a dus cadouri în formă de mingi și tricouri cu emblema CSM Reșița, contribuind la crearea unei atmosfere pozitive și unite. Gestul a fost întâmpinat cu bucurie de către locuitorii centrului, care au promis că vor veni nu doar la meciuri, ci și la antrenamentele echipei.
#HaiCSM #CSMReșița

Lasă un răspuns