Răzvan Burleanu: Trecerea la 16 echipe va duce la o mult mai bună utilizare a datelor competiţionale

Răzvan Burleanu: Trecerea la 16 echipe va duce la o mult mai bună utilizare a datelor competiţionale

Preşedintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, miercuri, că o trecere la un sistem cu 16 echipe va duce la o mult mai bună utilizare a datelor competiţionale.

 „FRF a propus de acum doi ani acest sistem cu 16 echipe. Noi vom fi de acord. Mâine este această Adunare Generală a LPF, iar pe 3 august avem Comitetul Executiv. Să vă spun avantajele unui sistem cu 16 echipe. Când am făcut analiza, s-au luat în considerare numărul de spectatori, audienţa TV, miza echipelor. S-ar păstra acelaşi sistem, play-off / play-out. Vrem ca fotbalul să devină o caracteristică relevantă a societăţii, iar de aici setăm şi sistemul. Acest sistem play-off / play-out este un sistem bun, dar are anumite dezavantaje. Dacă vom avea trecerea la 16 echipe, vei avea o mult mai bună utilizare a datelor competiţionale. Vrem să introducem o punte de legătură între play-off şi play-out. Un alt avanataj al sistemului cu 16 echipe este o mai bună folosire a infrastructurii sportive şi existenţa mai multor oportunităţi pentru jucători şi antrenori. Există şi dezavantaje, banii din drepturile TV vor fi împărţiţi la 16 echipe”, a declarat Răzvan Burleanu, la ProX.

La 30 iulie, va avea loc Adunarea Generală a Ligii Profesioniste de Fotbal, în care se vor lua decizii legate de campionat.

SORIN OȘAN

 

Lasă un răspuns