Prefectul Cristian Gâfu, în onor la Tricolor!   

Prefectul Cristian Gâfu, în onor la Tricolor!   

Ziua Imnului Naţional al României, simbol al unităţii Revoluţiei Române de la 1848 este sărbătorită an de an la 29 iulie, dată la care, în anul 1848, „Deşteaptă-te române!” a fost cântat pentru prima dată oficial, în Parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea.

Cu acest prilej, în organizarea Instituției  Prefectului – Județului  Caraș-Severin și a Garnizoanei Reșița, s-a desfășurat astăzi în incinta Inspectoratului de Jandarmi Județean Caraș-Severin, un ceremonial militar.

La ceremonia au fost prezenți, prefectul județului Cristian Gâfu și viceprimarul municipiului Reșița, Adrian Dacica.

Imnul de stat al României a fost intonat de sergent major Amar Panduru, absolvent al conservatorului din Craiova și acompaniat la nai de Alina Gorun, absolventă a conservatorului și membră a Ansamblului „Maria Tănase” din Craiova.

Cu această ocazie a fost citit și Ordinul Inspectorului General al Jandarmeriei Române privind imputernicirea în funcția de adjunct al inspectorului șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Caraș-Severin, a domnului locotenent-colonel David Constantin Năsturel.

„În contextul actual al distanțării sociale, evenimentul pe care în anii anteriori îl desfășuram în mijlocul cetățenilor, a fost organizat de această dată într-un cadru restrâns, dar nu mai puțin lipsit de emoție și însemnătate”, a precizat plutonier adjutant, Marius Săndulescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Caraș-Severin.

FLORIN ȘTIUBE

Lasă un răspuns