Alături de Ioan Popa și Marcel Vela ajută Spitalul Județean de Urgență Reșița

Ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, împreună cu omologul de la Ministerul Sănătăţii, Nelu Tătaru, au venit în întâmpinarea cărășenilor, sprijinind dotarea logistică a Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa, cu un nou aparat real time-PCR.

Raportările zilnice privind statistica coronavirusului în județ sunt destul de îngrijorătoare  și acest lucru s-a datorat în special formării a două-trei zone de focar, așa cum a fost la Bocșa și mai nou la Iaz. Un sprijin foarte important  a primit Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa care va avea un nou aparat real time-PCR cu o valoare de peste un milion de lei, investiție care a fost posibilă  cu sprijinul ministrului afacerilor interne, Ion Vela şi a ministerului sănătăţii, Nelu Tătaru.

Pe lângă aparatul real time-PCR, la cea mai mare unitate medicală din județ va ajunge și zece ventilatoare mecanice, o investiţie extrem de importantă pentru pacienţii din secţia Anestezie și Terapie Intensivă.

 „Vreau să mulţumesc personal domnului ministru Ion Marcel Vela, care s-a implicat în obţinerea celui de-al treilea-lea aparat PCR, cu trei camere şi cu o valoare de peste un milion de lei. Şi asta nu e tot, trebuie să precizez că în istoria recentă a spitalului nu s-a întâmplat, Ministerul Sănătăţii ne-a sprijinit şi în acest moment suntem pe cale de a primi șase staţii de injectomat, opt monitoare, două module de debit cardiac, zece ventilatoare mecanice cu 3200 de circuite şi 6400 de filtre, ceea ce este extraordinar şi mai mult decât atât ni s-a aprobat o mare parte a planului de investiţii. Ministerul Sănătăţii, ne-a aprobat suma de peste 1 milion de lei pentru o nouă instalaţie de sterilizare, pentru mai multe autoclave, pentru încă câteva ventilatoare mecanice, steamer de imunohistochimie pentru Prosectură şi 12 paturi electrice de ultimă generaţie pentru ATI, iată că toată lumea s-a implicat pentru ca Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa să beneficieze de aparatură medicală de ultimă generaţie în lupta cu COVID-19″, a declarat, Waldemar Murgu, managerul Spitalului  Județean de Urgență din Reșița.

Primăria Reşiţa a ajutat la rândul ei spitalul din Govândari cu investiții importante, lucru care a fost apreciat de conducerea spitalului.

Dar şi mai mult mă bucură faptul că la fel de mult s-a implicat şi primarul municipiului Reşiţa, Ioan Popa care ne-a pus la dispoziţie acele containere pentru triajul epidemiologic, cu rampele de acces pentru persoanele cu handicap, cu circuitele, asta însemnând geamuri termopan, uşi termopan, reparaţii. Primăria Reşiţa ne-a ajutat şi în amenajarea laboratorului dar cea mai importantă este aparatura medicală donată şi aici mă refer la un PCR, la un aparat de radiologie mobil, un aparat de dializă primară şi un aparat de testare imunologică. Tot primăria ne-a donat peste 1000 de teste pentru COVID-19 şi materiale sanitare de protecţie, a fost un parteneriat extraordinar şi le mulţumesc pe această cale”, a mai precizat  Waldemar Murgu.

FLORIN ȘTIUBE

Lasă un răspuns