Primul tramvai a ajuns la Reșița

Primul tramvai a ajuns la Reșița

Primul tramvai a ajuns la Reșița. Prima garnitura din cele 13 care se achiziționează din Turcia a luat drumul Reșiței, unde a ajuns in această dimineață, cu un transport agabaritic.

In culori galben-negru, tramvaiul cu numărul 1 a fost garat in viitorul depou.
Turcii de la Durmazlar au finalizat primul tramvai pentru Reșița. În acest moment, toată Reșița este în șantier, pentru schimbarea completă a șinelor. Lucrările ar trebui să se încheie până la finalul anului 2023 – începutul anului 2024.
Citește și: S-a semnat ordinul de începe a lucrărilor pentru proiectul privind reintroducerea tramvaiului la Reșița
Noile garnituri ar putea începe să circule pe străzile Reșiței de abia în 2024. Compania turcă Durmazlar va livra Reșiței 13 tramvaie de ultimă generație, de 18 metri lungime, și o capacitate de 135 de persoane.

Citește și: Reșița va avea din nou tramvai

Durmazlar a mai făcut tramvaie pentru orașe turcești precum Bursa, Samsun și Kocaeli. În 2020 au ieșit prima dată la export, producând tramvaie pentru orașul Olsztyb din Polonia. Polonezii vor avea 24 de tramvaie. Diferența dintre garniturile de la Olsztyb și Reșița este că pentru orașul cărășean s-au proiectat special tramvaie bidirecționale. Tramvaiele sunt achiziționate în cadrul unui proiect cu finanțare europeană derulat prin Ministerul Dezvoltării, în valoare de aproximativ 25.000.000 de euro.

foto articol: Marcel Cocoș (facebook)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: