Primarul Ioan Popa a demonstrat încă odată că este cel mai bun! În fața adversarilor, la dezbaterea publică!

Primarul Ioan Popa a demonstrat încă odată că este cel mai bun! În fața adversarilor, la dezbaterea publică!

Reșițenilor le plac campaniile electorale. Ei s-au învățat timp de 30 de ani cu hărmălaia lor,  cu promisiunile pe care au ajuns să nu mai dea nici două parale, însă sunt un motiv minunat să-i înjure pe politicieni la grămadă. Unii dintre ei erau chiar mulțumiți  că se mai dădea câte ceva, un kilogram de făină, o brichetă inscripționată, o umbrelă. În vremurile bune se dădeau chiar si câte un telefon mobil – să fie primit! Cât despre votat, tot cum îi ducea capul votau.

 Consiliul Tineretului din România alături de Liga Studenților din Universitatea „Eftimie Murgu” a organizat o dezbatere publică cu candidații la funcția de primar al municipiului Reșița.

 Primii clasați în sondajele pentru funcția de Primar al municipiului Reșița, actualul primar, Ioan Popa, candidatul din partea PNL, și reprezentanții PSD-PRO România, USR-PLUS, PPU-SL, au dat ochii unii cu alții în curtea interioară  de la Universitate (UEMR sau cum s-o mai fi chemând după fuziune).  Aici s-a încercat, ceea ce se numește o dezbatere electorală.

A fost o prestație mediocră,  între niște candidați plictisiți, care ar fi vrut să-și ascută săbiile, dar nu știau cum să o facă. S-a vorbit despre idei pentru viitorul reșițenilor, dar care erau deja implementate. Nici unul dintre candidați nu a reușit să se ridice la nivelul actualului edil, la nici un punct de vedere prezentat. Vorba unui clasic în viață: „Ieri am asistat la un curs din anul întâi, când profesorul vorbea și ceilalți  contracandidați se uitau cu gurile căscate!”

 „Am primit din partea studenților de la UEM invitația de a participa la o dezbatere publică, împreună cu ceilalți candidați la funcția de Primar al Municipiului Reșița. O astfel de dezbatere a fost o premieră pentru orașul nostru, iar întrebările venite din partea tinerilor m-au făcut să conștientizez că aceștia încep să fie tot mai interesați de activitatea administrativă, politică și de alegeri în general. Este un lucru îmbucurător!

Sper că m-am ridicat la nivelul așteptărilor lor și îi asigur de toată deschiderea mea față de problemele cu care se confruntă. Proiectele demarate în ultimii ani, dar și cele pe care le pregătim pentru viitor îi au în centru pe ei, tinerii pe care ne dorim să îi păstrăm în orașul nostru. Reșița are viitor”, a spus primarul Ioan Popa pe propria pagină de socializare, despre acest „duel” inedit.

SORIN OȘAN

Lasă un răspuns