Școala a început cu reguli noi și organizare impecabilă

Școala a început cu reguli noi și organizare impecabilă

Doamna profesoară Lavinia Carina PRISTAVU este Inspectorul școlar general al județului Caraș-Severin  și ne-a prezentat emoția pe care au trăit-o elevii, și nu numai, școlilor județului la deschiderea noului an de învățământ, dar  și  măsurile luate pentru a-i primi în deplină siguranță pe elevi.

„Eforturile uriașe ale directorilor, cadrelor didactice și nedidactice, ale personalului auxiliar, din ultimele săptămâni, pentru a pune în aplicare măsurile igienico-sanitare împotriva îmbolnăvirii cu virusul SARS-CoV-2 prevăzute în Ordinul comun al Ministerului Sănătății și al Ministerului Educației și Cercetării, dar și recomandările din Ghidurile pentru începerea cursurilor în anul școlar 2020-2021, s-au concretizat în modul impecabil prin care efectivele școlare au fost organizate, în prima zi de școală.

Astfel, în niciuna dintre școlile aflate pe raza județului nu s-au semnalat probleme.

Părinții și elevii au înțeles necesitatea cooperării cu personalul didactic, au realizat că sănătatea a devenit un bun prea valoros pentru a fi lăsat la voia întâmplării. Elevii au purtat măști, au urmat circuitele de intrări-ieșiri, au folosit dispenserele cu dezinfectant.

Teama de a intra într-o școală altfel a fost depășită în momentul în care și-au reîntâlnit colegii și profesorii.

Din pozele primite de la directorii unităților de învățământ, dar și din informările realizate de către colegii inspectori școlari care s-au aflat în mai multe unități de învățământ, am dedus că bucuria reîntoarcerii la școală nu poate fi îngrădită de norme și reguli.

foto: Carina Pristavu – inspector General IȘJ Caraș-Severin

Avem siguranța că noi toți vom înțelege cât de importantă este sănătatea și că educația implică nu doar pentru moment, ci pentru viață, o anumită conduită bazată pe reguli”,a spus prof.  Carina Pristavu, Inspectorul școlar general al județului Caraș-Severin.

Lasă un răspuns