Prefectul Cristian Gâfu analizează la sânge situația din școlile județului!

Prefectul Cristian Gâfu analizează la sânge situația din școlile județului!

Prefectul Cristian Gâfu a convocat ieri şedinţa extraordinară a Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin pentru  analizarea evoluţiei situaţiei epidemiologice în cadrul unităţilor de învăţământ din judeţul nostru.

În urma cererilor înaintate de către consiliile de administraţie ale unor unităţi de învăţământ, avizate de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin şi de către Direcţia de Sănătate Publică Caraş-Severin, CJSU a aprobat propunerea de suspendare a cursurilor unei clase din cadrul Colegiului Național ”Diaconovici-Tietz” Reșița, pe o perioadă de 14 zile, începând cu data de 23.09.2020, ca urmare a confirmării unui caz de infectare COVID-19 în această clasă, conform Hotărârii nr. 20/22.09.2020 a Consiliului de Administraţie al Colegiului Național ”Diaconovici-Tietz” Reșița și cea de menținere a scenariului 1 – verde de funcționare a unității de învățâmânt.

  De asemenea, s-a aprobat propunerea de suspendare a cursurilor pe o perioadă de 14 zile, începând cu data de 23.09.2020, conform Hotărârii nr. 4/22.09.2020 a Consiliului de Administraţie al Grădiniței cu Program Prelungit ”Semenic” din Reșița pentru o grupă  din cadrul acestei grădinițe.

            Membrii CJSU se vor reuni din nou joi, 24.09.2020, pentru analiza săptămânală a  situaţiei epidemiologice şi pentru a dispune eventuale  noi măsuri  în caz de necesitate.

            Prefectul Cristian Gâfu a cerut în continuare o analiză a situaţiei  pandemiei pe fiecare UAT,  precum  şi una  separată pentru cazurile de infectare în restaurantele din  judeţul  nostru. Prefectul judeţului  Cara;-Severin face în continuare un apel către elevi  şi părinţi şi le solicită responsabilitate civică atât lor cât şi celorlalţi locuitori  ai judeţului nostru şi îndeamnă pe toată lumea să respecte  măsurile igienico-sanitare şi distanţarea fizică pentru a limita răspândirea virusului SARS CoV-2.

Datele ne-au fost furnizate de biroul de presă al instituției Prefectului, prin purtătorul de cuvânt Flavius Militaru.

La rândul lui, Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin a prezentat situația din cadrul unităților de învățământ școlare ale județului, în care 149  de școli aplică scenariul galben și 260 de școli aplică scenariul verde. Nici o unitate de învățământ nu se află pe scenariu „roșu”, însă trebuie precizat faptul că următoarele clase au cursurile suspendate pe o perioadă de 14 zile, procesul educativ derulându-se on-line:

  • clasa a XI-a B, LICEUL HERCULES BĂILE HERCULANE;
  • clasa a XII-a C, COLEGIUL NAȚIONAL ”TRAIAN LALESCU” REȘIȚA;
  • clasa a XII-a A, LICEUL TEORETIC ”TATA OANCEA” BOCȘA;
  • clasa a VIII-a, COLEGIUL NAȚIONAL ”DIACONOVICI TIETZ” REȘIȚA;
  • Grupa ”Piticilor”, GRĂDINIȚA CU PROGRAM PRELUNGIT ”SEMENIC” REȘIȚA (educatoarea a fost depistată pozitiv la coronavirus).

FLORIN ȘTIUBE

Lasă un răspuns