Poliția rutieră la datorie! 18 permise reținute, 6 certificate de înmatriculare retrase …

Acțiuni ale polițiștilor pentru siguranța traficului rutier pe drumurile publice din județ

În perioada 09-11 octombrie 2020, polițiștii rutieri au acționat pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând aproape 500 de sancțiuni contravenționale celor care nu au respectat regulile rutiere.
De asemenea, au fost reținute și retrase 24 de permise de conducere și certificate de înmatriculare.

În cele 3 zile, 126 de polițiștii rutieri și cu atribuții pe linie de poliție rutieră au desfășurat activități pentru conștientizarea participanților la trafic cu privire la riscurile la care se expun dacă nu respectă normele rutiere în timpul deplasării pe drumurile publice.

Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat în total 495 de sancțiuni contravenționale, dintre care 217 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum.

32 de conducători auto și 5 pasageri au fost sancționați pentru nepurtarea centurii de siguranță și nefolosirea dispozitivelor de retenție.

46 de pietoni și 23 de bicicliști au fost sancționați contravențional pentru traversare prin locuri nepermise și nerespectarea regulilor de conducere a bicicletelor pe drumurile publice.

6 conducători auto care nu au respectat regulile privind depășirea și 4 conducători auto aflati sub influența alcoolului, în cazul cărora la testarea cu aparatul etilotest au rezultat valori de până la 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, au fost sancționați cu amendă și suspendarea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice.

Alți 3 conducători auto au fost sancționați contravențional și li s-a reținut permisul de conducere pentru depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei legal admise.

Polițiștii rutieri au aplicat în această perioadă 53 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor dispuse pentru prevenirea și combaterea răspândirii COVID-19.

„În total, pentru abaterile constatate, au fost reținute în vederea suspendării, 18 permise de conducere și retrase 6 certificate de înmatriculare. De asemenea, în cele 3 zile, polițiștii au constatat 6 infracțiuni la regimul circulației rutiere”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, inspector principal Alina Boeru.

Lasă un răspuns