Petreceți un weekend plăcut la Băile Herculane! La ediția a 18-a a Festivalului „Pinul Negru de Banat”

Petreceți un weekend plăcut la Băile Herculane! La ediția a 18-a a Festivalului „Pinul Negru de Banat”
Petreceți un weekend plăcut la Băile Herculane! La ediția a 18-a a Festivalului „Pinul Negru de Banat”. Primăria orașului Băile Herculane, Administrația Parcului Național Domogled – Valea Cernei și Romsilva invită cărășenii să participe la o nouă ediție a FESTIVALULUI PINULUI NEGRU DE BANAT în ziua de 28 mai 2022, la Băile Herculane.

Ajuns la a XVIII – a ediţie, festivalul îmbogăţeşte emblema de valori a staţiunii Băile – Herculane cu simbolul habitatului PINULUI NEGRU DE BANAT. Unul care este recunoscut ca atare la nivel european.

Petreceți
sursa foto: RNP -Parcul Național Domogled

Festivalul este o acţiune iniţiată în cadrul Proiectului LIFENAT04/RO/000225 Pădurile de Pin Negru de Banat – Parte a reţelei NATURA 2000 implementat în perioada 2004-2007. Proiectul a adus rezultate importante care au reuşit să găsească soluţii la ameninţările habitatului Pinus nigra ssp. banatica. El este promovat în faţa publicului larg importanţa acestuia. Să ducă la îndeplinirea cu succes a obiectivului țintă. Și anume, „Conservarea pe termen lung a pădurilor sub-Mediteraneene de Pinus Nigra Banatica”, incluse în Parcul Naţional Domogled-Valea Cernei.

Proiectul a fost implementat cu succes. Este apreciat de Uniunea Europeană ca un proiect de referinţă pentru dezvoltarea durabilă a Văii Cernei. „Datorită faptului că Pinul Negru de Banat este emblema parcului, în această perioadă se sărbătorim şi Ziua Parcului Naţional Domogled – Valea Cernei. În acest an, sloganul stabilit pentru celebrarea zilei parcurilor naționale și naturale este ,,Noi suntem NATURA – Regândim, Restaurăm, Reconectăm”. Acest slogan urmărește promovarea ariilor naturale protejate ca locuri ideale pentru refacerea naturii și a conexiunii noastre cu aceasta”, a precizat Cristian Miclău, primarul orașului Băile Herculane. 

Primaria Baile Herculane - Tezaur Folcloric

Festivalul va avea loc pe 28 și 29 mai 2022

Programul Festivalului se desfășoară pe durata a două zile. Sâmbătă, 28 mai 2022, cu începere de la ora 11,00 Festivalul va fi deschis de o paradă a portului popular a comunităților locale. Cu începere de la ora 12,00 va avea loc spectacol în aer liber cu poezii viu grai, obiceiuri, muzică și dans popular, formații și ansambluri ale comunităților locale. Vor urca pe scenă elevii clasei a V-a a Liceului Hercules, ai Școlilor Gimnaziale din Balta, Cireșu și Verendin.

Poftiți

Pe scenă vor urca și ansambluri folclorice consacrate

Vor concerta Ansamblurile folclorice „Junii Gugulani” din Caransebeș, „Moștenitorii” din Isverna, „Doina Bistrei” din Zăvoi, „Teregovița” din Teregova, „Liliac” Ponoare, „Tisa” și „Muguri de Castan” Tismana, „Roua Cloșani” Padeș, „Bordeiașul” Clubul Copiilor Baia de Aramă. Interpretul Ionuț Tudorescu de la Baia de Aramă va încheia programul zilei.

Citește și: Primăria orașului Băile Herculane începe în forță sezonul turistic

Duminică după amiaza va avea loc spectacolul de muzică populară susținut de Petrică Miulescu Irimică, Gabi Stanciu și Dani Ciolac. 

Pe durata festivalului, în Parcul Central va avea loc și o expoziție cu vânzare de produse culinare și tradiționale. 

Prezenţa Dumneavoastră în cadrul manifestării va constitui un sprijin deosebit pentru derularea cu succes a acestui important eveniment. Vă asigurăm de întreaga noastră consideraţie și vă așteptăm cu drag”, a invitat cărășenii la festival și Ioan Gașpar, directorul Regiei Naționale a Pădurilor, Parcul Național Domogled Valea Cernei.

Lasă un răspuns