Permise auto false depistate la graniță! Un „șofer” a plătit 1500 de euro pentru un carnet auto …fals!

Permise auto false depistate la graniță! Un „șofer” a plătit 1500 de euro pentru un carnet auto …fals!

Permise auto false depistate la graniță! Un „șofer” a plătit 1500 de euro pentru un carnet auto …fals!

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Cenad respectiv Moravița au descoperit la controlul de frontieră două permise de conducere false. Cei doi șoferi sunt cercetați penal.
* În data de 15 februarie 2024, în jurul orei 15.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, s-a prezentat pentru a ieși din țară un cetățean român în vârstă de 33 de ani. Acesta se afla la volanul unui autoturism marca Ford înmatriculat în România.

Polițiștii care au efectuat controlul documentelor i-au solicitat bărbatului și permisul de conducere. În urma verificărilor efectuate, au constatat că permisul prezentat la control, cu însemnele autorităților spaniole, nu este un document autentic. Documentul nu îndeplinea condițiile de formă și de fond ale unui act oficial.
Citește și: Permise de conducere false, conducerea vehiculului fără permis auto, tăinuire la furt auto, numere de înmatriculare false… Infracțiuni la granita de vest!
Șoferul a relatat colegilor faptul că a obținut permisul de conducere de la un individ necunoscut din Spania, contra sumei de 1500 de euro.

 

* În Punctul de Trecere a frontierei Moravița, pe 16 februarie 2024, în jurul orei 17.30, s-a prezentat pentru a intra în țară un cetățean italian, în vârstă de 41 de ani. Italianul a condus un autoturism marca NISSAN, înmatriculat în România.
În urma verificării documentelor, polițiștii de frontieră au identificat faptul că permisul prezentat la control, cu însemnele autorităților italiene, nu este un document autentic.  Nu îndeplinește condițiile de formă și de fond ale unui act legal. Cetățeanul italian, a declarat polițiștilor de frontieră faptul că nu cunoștea că acesta ar fi fals. L-ar fi procurat în urma absolvirii unei școli de conducere din Italia, pentru care a plătit suma de 500 de euro.

În ambele cazuri, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de uz de fals, fals material în înscrisuri oficiale și conducere a unui autovehicul de către o persoană care nu deține permis de conducere. La finalizare urmează a fi luate măsurile legale care se impun. – purtător de cuvânt – Comisar de poliţie Nicola Petre-Ionuţ.

foto : politia de frontiera

Lasă un răspuns