Colegiul Naţional ,,Mircea Eliade” Reșița este câștigătorul Concursul de proiecte lansat de Primăria Reșița pe Bugetare participativă

Colegiul Naţional ,,Mircea Eliade” Reșița este câștigătorul Concursul de proiecte lansat de Primăria Reșița pe Bugetare participativă

Colegiul Naţional ,,Mircea Eliade” Reșița este câștigătorul Concursul de proiecte lansat de Primăria Reșița pe Bugetare participativă.

Acest concept este lansat și în Reșița de către Primărie după modelul marilor orașe. Implicarea concurenților de anul acesta a depășit angrenarea mai multor alte orașe, unele chiar foarte mari.
A fost o competiție inovatoare. Un concurs de implicare civică prin votarea acestor proiecte de către cetățeni.

 

Colegiul Naţional ,,Mircea Eliade" Reșița este câștigătorul Concursul de proiecte lansat de Primăria Reșița pe Bugetare participativă

Proiectul de la Colegiul Naţional ,,Mircea Eliade” Reșița – Amfiteatrul mobil în aer liber, a fost cel mai apreciat proiect. Cu alte cuvinte, acest Amfiteatru se va construi la Colegiul Naţional Mircea Eliade Reșița. Va avea o valoare de aproximativ 100 000 euro.
În săptămânile care urmează, conducerea de la Eliade, reprezentată de domnul director, prof. Marius Cornici, o să aibă întâlniri repetate cu reprezentați, specialiști din cadrul Primăriei Reșița pentru a stabili toate detaliile tehnice aferente proiectului și a formei finale a acestuia. În ședință de Consiliu Local se va bugeta suma necesară și ulterior vor începe lucrările.
Citește și: Laborator inteligent „Smart Lab” la Colegiul Naţional Mircea Eliade Reșița
„Construirea unui amfiteatru în curtea școlii presupune valorificarea spațiului prin înființarea unui centru de spectacole în aer liber printr-o intervenție neinvazivă asupra mediului înconjurător.
Spațiul se vrea a avea o capacitate de 700 de locuri. Educația în aer liber este o formă de educație care pregătește pentru viață și datează din cele mai vechi tipuri.
Aceasta se bazează pe filozofia, teoria şi practica educaţiei experienţiale a educaţiei ecologice, dezvoltând la elevi înţelegerea şi aprecierea de sine, a celor din jur şi a lumii”, ne-a spus domnul director, prof. Marius Cornici.

Lasă un răspuns