Moldova Nouă nu este ghena nimănui!

Moldova Nouă nu este ghena nimănui!

Moldova Nouă nu este ghena nimănui! Polițiștii din cadrul Poliției Locale Moldova Nouă au aplicat zeci de sancțiuni contravenționale persoanelor care au transformat spațiile verzi și nu numai ale orașului de la Dunăre în adevărate ghene, măsura amenzilor fiind completată cu obligativitatea salubrizării zonelor în cauză.

,,În ultimele două luni au fost aplicate două sancțiuni contravenționale, conf. OUG.195/2005, în valoare de 8.000 lei, 12 sancțiuni contravenționale, în valoare de 4.100 lei, conf. HCL.62/2002, și alte 30 de sancțiuni contravenționale, conf. HCL 121/2009, în valoare de 1.400 lei. Totodată, persoanelor identificate, din Moldova Nouă (Boșneag), cartierul Orașul Nou și din comuna Coronini, li s-a impus și obligația de a salubriza zonele respective “, spun reprezentanţii Poliției Locale Moldova Nouă.

Moldova Nouă

Citește și: Un nou târg de adopții pentru câinii fără stăpân la Moldova Nouă
,,Moldova Nouă nu este ghena nimănui! Nu putem pretinde că vrem civilizație dacă acțiunile unor cetățeni demonstrează contrariul! Mai mult decât atât, este absolut inadmisibil să ne lovim de astfel de situații în condițiile în care atât orașul Moldova Nouă, cât și localitățile aparținătoare UAT-ului, dispun de pubele, spații special amenajate pentru depozitarea diferitelor tipuri de deșeuri.
Moldova Nouă
Am spus-o de atâtea ori că scopul principal nu este acela de a sancționa, ci de a educa, însă astfel de ipostaze nu pot fi trecute cu vederea. Atunci cum rămâne cu cetățenii de bună credință, care selectează gunoiul, care, până la urmă, își aduc aportul nu doar pentru un oraș curat, ci și pentru un mediu sănătos și, bineînțeles, pentru o zonă care are capacitatea de a atrage vizitatori, ținând cont de frumusețile naturale și obiectivele turistice de neratat? Nu! Din păcate pentru unii, astfel de comportamente nu pot fi tolerate. Legea este lege și nimeni nu este mai presus de ea”, a ținut să atragă atenția edilul-șef al orașului Moldova Nouă, Ion Chisăliță.

Sursa: Primăria Moldova Nouă( Facebook)

Moldova Nouă

Lasă un răspuns