Minerul Dognecea, la un nou start

Minerul Dognecea, la un nou start

Comuna Dognecea are din nou o reprezentantă în fotbalul cărășean, și acest lucru se datorează echipei create la începutul Campionatului 2019-2020 al Ligii a V-a.

Echipa de fotbal ACS 1955 Minerul Dognecea s-a înființat în vara anului 2019, la inițiativa tinerior din comună, în frunte cu Remus Istodor, care au reînnodat tradiția dognecenilor în fotbal. Tinerii din Dognecea au avut din start sprijinul administrației publice locale, reprezentată de primarul Elena Moise, care a susținut financiar și logistic echipa comunei.

Rezutatele bune ale acestei formaţii nu au întârziat să apară, echipa din Dognecea ocupând un onorant loc doi în Liga a V-a, și asta din postura de echipă nou-înființată.

Remus Istodor este președintele clubului și a creat o echipă de fotbal care are în componență numai jucători localnici. El este susținut în munca de revitalizare a fotbalului dognecean de Gheorghe Iana, directorul sportiv al echipei, Viorel Ardeț, cadrul medical al echipei, și Klaus Mihnea, fotograful acesteia, care promovează pe pagina de socializare a clubului toate evenimentele, inclusiv secvențe din istoria fotbalistică a Dognecei.

        Una dintre motivațiile echipei ține de faptul că fostul președinte al Minerului Dognecea, Viorel Drugărin, și un ex-coleg, Dragoș Lehaci, au plecat prematur dintre noi, și acest lucru le-a dat un imbold actualilor jucători. De altfel, stadionul din Dognecea poartă numele lui Viorel Drugărin, ca o recunoaștere și în semn de respect pentru ceea ce a făcut acesta pentru echipă. „Formaţia de acum este o continuare a Minerului Dognecea care a fost condusă ani de zile de cel mai mare iubitor de fotbal din coumnă, Viorel Drugărin. L-am simțit mereu aproape de noi, de acolo de sus, și știu că este fericit pentru ceea ce se întâmplă la echipă în acest moment, noi fiind clasați pe locul doi, la o diferență de patru puncte de Răcășdia, echipa de pe locul unu. Formaţia noastră îi dedică toate victoriile din acest campionat lui Viorel Drugărin și Dragoș Lehaci, acesta din urmă fiind unul dintre cei mai buni fotbaliști pe care i-a avut Dognecea vreodată. Dumnezeu să-i odihnească în pace!”, ne-a spus Remus Istodor.

Remus Istodor
Remus Istodor

 Președintele echipei a explicat și ce l-a determinat să aleagă actuala denumire a clubului, ACS 1955 Minerul Dognecea. „Echipa este finanțată de Primăria comunei Dognecea, iar numele nu l-am ales întâmplător. Minerul a reprezentat denumirea echipei de fotbal dintotdeauna la Dognecea. Apare pe frontispiciul clubului și în anul 1955. Bătrânii comunei mi-au spus că în acel an Dognecea a avut oficial pentru prima dată o echipă de fotbal, care a fost afiliată la Asociația județeană de atunci și s-a înscris în competiție”, a completat Istodor.

    Tănărul președinte al Minerului Dognecea dorește să înființeze și o echipă de copii, născuți în 2010 și mai mici, care să joace în campionatul aferent. „Sunt foarte mulți copii cu calități deosebite și talentați, și ar fi păcat ca aceste talente să nu fie valorificate. Copiii merită acest lucru, mai ales că avem promisiunea Primăriei că se vor reface vestiarele la standarde moderne, iar terenul de joc va fi reparat în anumite locuri”, a mai spus Remus Istodor.

 FLORIN ȘTIUBE

Lasă un răspuns