Cod Portocaliu de amenzi în week-end, în Caraş-Severin

   În perioada 17-19 iulie, toate structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne au continuat acțiunile de amploare, în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții implicate, sub autoritatea Instituției Prefectului, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

  În Caraş-Severin, 161 de polițiști, 30 de jandarmi, 29 de polițiști locali, trei cadre ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Semenic”, precum și trei reprezentanți ai Ministerului Muncii, 13 ai Ministerului Sănătății, opt ai Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și un reprezentant al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor au efectuat verificări în zonele aglomerate, centre comerciale, în piețe, pe terase și în trafic, ne-a informat inspector principal Alina Boeru, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin.

 Cu această ocazie, au fost verificate 175 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate/locații, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.

„Au fost legitimate 518 persoane și au fost verificate 195 de mijloace de transport. Echipele mixte de control au depistat 26 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, acestea fiind sancționate contravențional. Un număr de patru operatori economici au fost sancționați conform Legii Nr. 55 din 2020, cu amenzi totale de 22.000 de lei, pentru organizarea de activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții sau restricții. De asemenea, şase sancțiuni contravenționale, în valoare de 4.000 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială și pentru nerespectarea legislației în domeniul actelor de comerț”, se mai arată în comunicatul de presă semnat de inspector principal Alina Boeru.

Aceste acțiuni preventive vor continua pe toată perioada Stării de alertă, pentru sănătatea și siguranța cetățenilor, cărora li se recomandă să respecte în continuare măsurile de distanțare socială, în scopul prevenirii infectării și răspândirii Sars-CoV.

PATRICIA FARAGO

Lasă un răspuns