Măsuri prevenire infectare covid în școlile județului: Două colegii naționale reșițene intră pe scenariul 3-„ ROȘU!”

Ieri, 5 octombrie 2020, a avut loc o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Caraș-Severin, în care s-a analizat situația epidemiologică prezentate de către Direcția de Sănătate Publică Caraș-Severin și de către Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin.
Ședința a fost condusă de prefectul județului Caraș-Severin, av. Cristian Gâfu.
În urma informărilor DSP și IȘJ Caraș-Severin, membrii CJSU au aprobat propunerile de suspendare a cursuri şcolare, respectiv aprobarea scenariilor de funcționare a unităților de învățământ.
Art.1. Se aprobă propunerea de suspendare a cursurilor școlare, pentru o perioada de 14 zile, astfel:
 Colegiul Național ”Mircea Eliade” Reșița – trecerea la scenariul 3 – ROȘU și suspendarea cursurilor școlare organizate în unitatea de învățământ Colegiul Național ”Mircea Eliade” Reșița în perioada 02.10-15.10.2020, cu excepția preșcolarilor de la Grădinița ”Universul Copiilor”, Corpul E, Strada Țarcului, Nr. 7 și a preșcolarilor și clasei I-IV simultan de pe Strada Grădiștei, Nr. 69, Cîlnic;
 Colegiul Național ”Diaconovici-Tietz” Reșița – trecerea la scenariul 3 – ROȘU suspendarea cursurilor școlare organizate în unitatea de învățământ Colegiul Național ” Diaconovici-Tietz” Reșița (Corpul Universităţii Eftimie Murgu) în perioada 02.10-15.10.2020.
Art.2 Se aprobă reluarea cursurilor școlare, în modalitatea ”față în față”, ca urmare a expirării perioadei de suspendare temporară, astfel:
 Liceul ”Hercules” Băile Herculane, clasa a XI-a B, din data de 06.10.2020;
 Liceul Teoretic ”Tata Oancea” Bocșa, clasa a XII-a A, din data de 06.10.2020;
 Grădinița cu Program Prelungit ”Semenic” Reșița,”Grupa Piticilor”, grupă mijlocie, program prelungit, din data de 07.10.2020.
Art. 3. În urma analizării propunerilor consiliilor de administraţie ale unităţilor de învăţământ din judeţul Caraş-Severin avizate de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin şi Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Caraş-Severin se aprobă Scenariile de funcţionare ale unităților de învățământ preuniversitar din judeţul Caraş-Severin înaintate de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin.
Art.4. (1). Prezenta hotărâre se transmite, prin grija Secretariatului Tehnic Permanent, prin e-mail, membrilor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin şi altor instituţii în drept.
(2). Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin va comunica prezenta Hotărâre, fiecărei unităţi de învăţământ preuniversitar.
Datele au fost prezentate de către Instituția Prefectului Caraș-Severin, prin purtătorul de cuvânt, Flavius Militaru.

Lasă un răspuns