Marcel Vela: „Partidul Național Liberal și guvernul Ludovic Orban reprezintă garanția că România merge înainte”

Marcel Vela, președintele PNL filiala Caraș-Severin a participat recent la Reșița la o conferință de presă, alături de doi dintre candidații Partidului Național Liberal la alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020. Este vorba despre reputatul medic Jaro Marșalic și prof. Ioan Chisăliță.

Temele abordate au fost multiple, iar președintele PNL a răspuns cu transparență la toate solicitările mass-mediei.

fotocaptură video: expressdebanat

Încă din start, Marcel Vela a respins aprioric faptul că este o inepție că actualul guvern are în intenția imediat viitoare, să reducă valoarea pensiilor, lucru prezentat în mod obsesiv de adversarii politici pe rețele de socializare: „Eu nu comentez ce bârfesc răspândacii sau că circulă pe facebook fel de fel de zvonuri despre ce ar vrea sau nu ar vrea cineva să facă… Chiar vă rog să citiți măcar sinteza programului de Guvernare și o să vedeți că nu este vorba de așa ceva… Nu se taie nici o pensie!”

Guvernul PNL condus de premierul Ludovic Orban a avut curajul să-și asume cea mai grea perioadă de după Revoluție, criză sanitară și criză economică

Întrebat fiind despre intenția primarului orașului Oravita, Dumitru Ursu de a face pasul către Partidul Național Liberal, Marcel Vela a vorbit despre buna credință a alegătorilor și a făcut o radiografie a activității actualului Parlament, format majoritar din PSD: „Eu nu fac parte din echipa de management de campanie a PNL Caraș-Severin, pentru că fiind ocupat la nivel guvernamental cu multe activități la nivel național și vedeți că în fiecare zi apare câte ceva, nu m-am ocupat de toată organizarea internă din filială, altcineva este coordonatorul echipei de management de campanie. Vreau să vă spun că oricine este binevenit să voteze cu PNL, dacă s-a lepădat de PSD și a realizat faptul că PSD este nociv pentru Caraș-Severin și România. Contăm pe buna credință și pe voturile acelora din Caraș-Severin care chiar dacă pe 27 septembrie au votat cu alte partide, nu neapărat cu PSD-ul, au realizat următorul lucru…Guvernul României, guvernul PNL condus de premierul Ludovic Orban a avut curajul să-și asume cea mai grea perioadă de după Revoluție, criză sanitară și criză economică. Așadar, prezentându-vă și acest Program de Guvernare pentru următorii ani „Dezvoltăm România”, Partidul Național Liberal și guvernul Ludovic Orban reprezintă garanția că România merge înainte.

Ca o concluzie, indiferent cu cine au votat alegătorii în 27 septembrie îi invit să cugete bine și să voteze PNL, dar în mod esențial să redea României Parlamentul pentru că acum acesta este majoritar format din cei care au fost puși prin semnătura lui Liviu Dragnea. În patru ani au văzut toți românii ce-au făcut, după ce până în anul 2019 au gestionat problemele României într-un mod nefericit și în lupta cu corupția și în criza economică și în tot ceea ce a ținut de dotările pe care le-au pus la dispoziția României pentru a preveni o situație, o stare de urgență cum a fost această pandemie! Chiar dacă mă repet, în decembrie și în ianuarie în rezervele de stat și în depozitele Inspectoratelor pentru situații de urgență, la Ministerul Sănătății, toate stocurile au fost „zero”, mă repet, „zero”! După ce au parcurs această perioadă nefericită de trei ani, s-au urcat pe valul pandemiei și încearcă acum să valorifice electoral și politic necazurile oamenilor. Așa cum se știe, până pe 15 mai pe starea de urgență, cazurile în România au fost la o cifră redusă, a venit luna mai și iunie când în Parlament au făcut tot felul de ghidușii legislative și consecința este că începând din luna iulie, cazurile au crescut într-un mod foarte dificil de gestionat, dar deși este dificil de gestionat, va fi gestionat așa cum trebuie. Este foarte important să rămânem sănătoși pentru că virusul nu alege între pesediști și liberali, între tineri și bătrâni, între femei și bărbați. Toți suntem expuși, în același timp toți trebuie să fim responsabili indiferent ce funcție avem sau de la ce partide suntem.”

FLORIN ȘTIUBE

Lasă un răspuns