Covid-19 îi sperie pe profesori! Tot mai mule cadre didactice cer pensionarea!

În ultima perioadă, tot mai multe cadre didactice în vârstă din judeţul Caraş-Severin au hotărât să pună punct carierei.

Pensionarea profesorilor de peste 60 de ani este motivată din cauza pericolului de îmbolnăvire cu Covid 19 dar şi de necesitatea adaptării la predarea online.
În ultima perioadă au existat cereri venite din partea cadrelor didactice care au solicitat pensionarea anticipată. Potrivit hotărârilor Consiliului de Administraţie din cadrul ISJ Caraş-Severin, din septembrie şi până acum, s-a aprobat pensionarea anticipată în timpul anului şcolar din motive medicale pentru cel puțin 9 cadre didactice. Şi aici vorbim de cereri venite din partea profesorilor din învăţământul preşcolar, gimnazial, liceal, dar şi de la Clubul Sportiv Şcolar. Lista celor care au solicitat pensionarea a fost un pic mai lungă, pentru că la două cadre didactice care au solicitat pensionarea la cerere, începând cu data de 1 noiembrie, le-au fost respinse solicitările.

Potrivit datelor de la Institutul Național de Statistică, în școlile din întreaga țară sunt în jur de 18.000 de profesori în vârstă de 60 de ani, din care 3.866 au 65 de ani și chiar peste această vârstă.

ALEXANDRA PASCARIU

Lasă un răspuns