Lista târgurilor de Crăciun din România în anul 2023

Lista târgurilor de Crăciun din România în anul 2023

Lista târgurilor de Crăciun din România în anul 2023

Goana după profit a determinat marile orașe din România să își anunțe deja programul pentru târgurile de Crăciun care vor avea loc în această iarnă. Românii vor putea astfel să se bucure de ele timp de aproape două luni și jumătate.
Iată care sunt principalele târguri de Crăciun din România în 2023 și datele când vor avea loc marile deschideri.
Târgul de Crăciun din București
Primăria Capitalei a anunțat că în perioada 30 noiembrie – 26 decembrie, în Piața Constituției, va avea loc ,,Târgul de Crăciun București”.
Aici, locuitorii Capitalei, dar și turiștii se pot bucura de preparate tradiționale, produse artizanale, dar și de programe artistice. Pe lângă acesta, în Capitală va mai fi deschis târgul de Crăciun din Drumul Taberei care va avea loc în perioada 10 noiembrie – 27 decembrie 2023. Primăria Sectorului 6 va concesiona organizarea târgului de Crăciun din Parcul Drumul Taberei pe 4 ani, potrivit unui proiect de hotărâre adoptat luni de Consiliul Local.
Totodată, va mai avea loc și Târgul de Crăciun din Craiova din 2023 va avea loc în perioada 17 noiembrie-2 ianuarie în aceleași patru piețe (Mihai Viteazul, Frații Buzești, Doljeana și Shakespeare).
Târgul de Crăciun din Sibiu
Târgul de Crăciun din Sibiu își va deschide porțile tot pe 17 noiembrie și se va încheia pe 2 ianuarie. Acesta se află printre primele târguri de Crăciun înființate în țară de o asemenea amploare și a fost deschis prima dată în anul 2007, anul în care orașul a fost desemnat Capitală Culturală Europeană.
Citește și: Liberali și gospodari la Târgul Mare de Toamnă de la Răcășdia
Târgul de Crăciun din Brașov
Târgul de Crăciun din Brașov va începe în 2023 pe 30 noiembrie, în aceeași zi când va avea loc și aprinderea iluminatului festiv în oraș, și se va încheia în 7 ianuarie. Serviciul Public de Administrare Piețe, din subordinea Primăriei municipiului Brașov, vrea să cumpere 80 de căsuțe noi care să fie folosite pentru Târgul de Crăciun ediția 2023, având în vedere că cele vechi ale Regiei Locale a Pădurilor Kronstadt sunt uzate.
Potrivit caietului de sarcini publicat de Serviciul amintit pe platforma electronică de achiziții publice, vor fi cumpărate 5 modele de căsuțe, din lemn şi metal, dotate cu instalații electrice.
Târgul de Crăciun din Timișoara
Primăria Timișoara anunță, prin Casa de Cultură a Municipiului, organizarea celei de-a XVI-a ediții a Târgului de Crăciun, un eveniment devenit tradiție, ce va avea loc în perioada 26 noiembrie 2023 – 7 ianuarie 2024.
Casa de Cultură a Municipiului Timișoara caută comercianți dornici să-și vândă produsele în cadrul Târgului de Crăciun.
Cei interesați pot depune dosarele de înscriere la sediul Casei de Cultură din Timișoara (str. Miron Costin nr.2), până la data de 20 octombrie, între orele 09.00 – 12.00, sau le pot trimite pe adresa de e-mail boe@ccmt.ro, până la data de 22 octombrie.
Pot participa: producători sau comercianți de produse nealimentare, cu specific de Crăciun; producători sau comercianți de produse alimentare (cozonac, kurtos, plăcinte, langoși, prăjituri, dulcețuri de casă, siropuri, produse apicole, vin, cafea, sucuri, preparate fast-food, brânzeturi și produse tradiționale din carne, ciocolată, bomboane, zacuscă, conserve de casă etc.); artiști plastici, meșteșugari constituiți sub o formă juridică (ONG, SRL, PFA, PFI, IF, ÎI).
Sărbători frumoase!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *