Legenda descoperirii băilor de la Herculane

Legenda descoperirii băilor de la Herculane

Legenda descoperirii băilor de la Herculane. În weekend  se anunță o vreme superbă așa că vă recomandăm să redescoperiți Băile Herculane.

Legenda spune că romanii au descoperit efectele curative ale izvoarelor termale de pe Valea Cernei cu ajutorul cailor. Soldaţii romani, lăsându-şi în libertate caii lor, pe pitoreasca vale, la marginea apei, au observat cum, prin îmbăierea în apa de lângă Izvorul Venera, caii s-au vindecat de rănile suferite în lupte şi de bolile datorate verilor toride şi a prafului din timpul campaniilor militare. Tot ei au constatat că se trata foarte bine, cu aceste ape termo-sulfuroase, boala numită scabie (râie).
Citește și: Herculane Project a reușit! 50.000 euro vin la Herculane!
Se mai spune că apele izvoarelor termale care curgeau liber în albia râului Cerna au fost apoi încercate de soldaţii romani, simţind direct efectele lor tămăduitoare şi miraculoase, recuperându-şi puterile istovite în războaie şi recăpătându-şi vitalitatea. Ei au raportat superiorilor că pe Valea Cernei sunt locuri în care energiile apei, ale aerului şi ale pământului sunt atât de benefice pentru sănătate şi în tratarea anumitor boli. Aşa s-au construit băile dedicate lui Hercules, eroul mult iubit de romani, devenind cele mai căutate locuri de refacere a sănătăţii pe toată durata stăpânirii romane.

Lasă un răspuns