Județul Caraș-Severin, controlat la sânge!

Județul Caraș-Severin, controlat la sânge!

ACȚIUNI DE PREVENIRE ȘI LIMITARE A INFECTĂRII CU VIRUSUL COVID – 19

Structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne au continuat acțiunile desfășurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții implicate, sub autoritatea Instituției Prefectului, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

În total, 443 de efective de poliție, jandarmerie, poliție locală, pompieri, precum și reprezentanți ai Ministerului Muncii, Ministerului Sănătății, Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și ai altor autorități publice locale au efectuat verificări în zonele aglomerate, centre comerciale, în piețe, pe terase și în trafic.

Cu această ocazie, au fost verificate 220 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate/locații, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.

Au fost legitimate peste 3.100 de  persoane și au fost verificate 300 de mijloace de transport.

Echipele mixte de control au depistat 86 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, acestea fiind sancționate contravențional, conform Legii nr. 55 din 2020.

Cinci operatori economici  și persoane fizice au fost sancționați contravențional pentru organizarea de activități în spațiul public/privat/închis, pentru care au fost instituite interdicții sau restricții și pentru participarea la astfel de activități.

De asemenea, au fost aplicate alte 31 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială și încălcarea legislației pe linie economică.

În total, au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 26.600 de lei.

„Aceste acțiuni preventive vor continua pe toată perioada stării de alertă, pentru sănătatea și siguranța cetățenilor, cărora le recomandăm să respecte în continuare măsurile de protecție sanitară și distanțare fizică, în scopul prevenirii infectării și răspândirii Sars-CoV 2” ne-a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, inspector principal Alina Boeru.   

Lasă un răspuns