Ioan Popa este preocupat de buna conviețuire în Reșița

Ioan Popa este preocupat de buna conviețuire în Reșița

Primarul Reșiței, Ioan Popa, a reiterat faptul că administrația locală este preocupată de buna conviețuire în municipiu și a făcut un apel către simțul civic al cetățenilor reșițeni.

  „Suntem foarte preocupați de ceea ce se întâmplă de trei luni din punct de vedere al disciplinei și bunei conviețuiri în Reșița. Suntem într-o suferință cruntă, pentru că la începutul pandemiei, Poliția Locală a trecut în subordinea Ministerului Afacerilor Interne și noi nu mai putem interveni prin intermediul lor, cu patrule și lucrurile devin extrem de complicate. Avem probleme pe partea de gunoaie, vandalism și toate celelalte probleme care țin de disciplină. Sper ca această stare să înceteze cât mai repede și să-i avem din nou în subordine. Ne apropiem de patru luni deja și avem probleme deosebite. De curând a fost vandalizată o poartă de intrare la unul dintre cele patru terenuri de joacă, de baschet sau multifuncționale pe care le-am realizat în oraș. A fost o chestiune filmată de niște cetățeni, cărora le mulțumesc pe această cale. Am transmis Poliției Municipiului Reșița filmarea, pentru a-i putea identifica pe cei care au făcut faptele acestea din Parcul Siderurgistului, pentru că acolo a avut loc incidentul. Solicit prin intermediul presei, sprijinul populației atunci când văd acte reprobabile de disciplină, să filmeze, să fotografieze și să ni le trimită, să avem dovezi la îndemână pentru a putea să intervenim”, a spus Ioan Popa într-o recentă conferință de presă a Partidului Național Liberal Reșița.

Primarul Reșiței a mai precizat faptul că există și o criză de efectiv în cadrul Poliției Locale Reșița, cu toate că avea pregătit înainte de declanșarea pandemiei, un concurs pentru redimensionarea și întinerirea efectivului de polițiști locali: ”Noi avem în total 65 de oameni în Poliția Locală, dintre care vreo 50 fac teren. Din păcate pe perioada  pandemiei, nu putem nici să angajăm oameni. Aveam pregătit un concurs să angajăm oameni  tineri pentru că unii nu au trecut probele fizice și a trebuit să ne părăsească, dar nu putem să aducem alții în locul lor din cauza pandemiei, deoarece sunt interzise angajările în această perioadă” a mai precizat, Ioan Popa.

FLORIN ȘTIUBE

Lasă un răspuns