Jandarmii cărășeni sunt la datorie

Jandarmii cărășeni sunt la datorie

Jandarmii cărășeni au fost implicați zilele acestea în două acțiuni umanitare prin care au onorat haina militară. În ultimul timp, în spațiul public s-au înmulțit apelurile de implicare voluntară și ajutorare a semenilor aflați în suferință, pentru care donarea de sânge înseamnă VIAȚĂ.

20 de jandarmi participă în zilele de 15 și 16 iulie la campania națională de donare inițiată de Patriarhia Română, pentru că numărul celor aflați în nevoie nu scade niciodată.

Marius Săndulescu

”Vedem sau auzim zilnic despre cazuri de bolnavi ajutați și vindecați prin efortul unor oameni inimoși și dezinteresați, motiv pentru care ne alăturăm de fiecare dată acestor inițiative nobile. Nu este prima acțiune de acest gen din acest an și cu siguranță jandarmii cărășeni vor răspunde afirmativ și la viitoarele campanii de întrajutorare a cetățenilor județului nostru”, ne-a precizat printr-un comunicat de presă,  plt. Major Marius Săndulescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Caraș-Severin.

O altă veste bună despre jandarmii cărășeni a venit de la Herculane. În cursul serii de 14 iulie, plutonierii majori Mihai Ciobanu și  Adrian Sitaru, din cadrul Postului de Jandarmi Băile Herculane, au dovedit încă o dată că sunt în slujba cetățenilor, iar acest lucru îi onorează.  Cei doi jandarmi  se aflau în timpul liber, dar asta nu i-a împiedicat să intervină prompt într-o situație limită.

”Colegii noștri au sesizat în zona blocurilor din localitatea Băile Herculane, un bărbat căzut pe partea pietonală care, la prima vedere, pierduse mult sânge. După ce au sunat la numărul de urgență 112, cei doi jandarmi au acordat primul ajutor persoanei în cauză până la sosirea echipajului medical. Atunci când ești jandarm, chiar dacă te afli în timpul liber, trebuie să dai dovadă de responsabilitate și spirit civic” ne-a mai precizat purtătorul de cuvânt al IJJ Caraș-Severin.

FLORIN ȘTIUBE

Lasă un răspuns