Prefectul Cristian Gâfu monitorizează derularea programului POAD

Prefectul Cristian Gâfu monitorizează derularea programului POAD

În județul Caraș-Severin este în plină desfășurare Programul pentru Ajutorarea Persoanelor Defavorizate – POAD, program al Uniunii Europene derulat de Guvernului României prin Ministerul Fondurilor Europene și instituțiile prefectului.

Programul POAD constă în distribuţia produselor de igienă de strictă necesitate către persoanele considerate defavorizate. Este vorba despre persoanele singure cărora le este stabilit prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat, familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei, așa cum reiese din prezentarea situației de pe rețeaua de socializare a Instituției Prefectului județului Caraș-Severin.

De la începutul programului și până la data de 10 iulie, au fost distribuite la nivel județean 7.861 de pachete, persoanelor beneficiare ale proiectului.

Distribuția pachetelor de igienă se află în plină derulare, iar în perioada următoare vor fi livrate alte 4.764 de pachete persoanelor beneficiare.

Un număr de 12.625 pachete au fost recepționate la nivel de județ și constau în produse de igienă de strictă necesitate: pastă de dinți, detergent, săpun lichid, periuțe de dinți.

În acest context, pentru buna derulare a acestui program, prefectul județului Caraș-Severin, Cristian Gâfu, a dispus deplasarea unor echipe mixte de verificare la fața locului pe tot parcursul distribuției produselor de igienă.

FLORIN ȘTIUBE

Lasă un răspuns