Ioan Popa dă un pronostic: Centrul civic al Reșiței va fi finalizat pe 12 septembrie

Ioan Popa dă un pronostic: Centrul civic al Reșiței va fi finalizat pe 12 septembrie

Primarul municipiului Reșița, Ioan Popa, a vorbit într-o recentă conferinţă de presă despre stadiul lucrărilor în cazul a două proiecte aflate în curs de derulare.

Primarul Reșiței – Ioan Popa

Primul proiect la care a făcut referire Ioan Popa este cel legat de revitalizarea zonei centrale a municipiului, lucrare care are termen de finalizare data de 30 noiembrie. Din estimările Primăriei și ale constructorului, Centrul civic va fi inaugurat cu două luni mai devreme, ocazie cu care administraţia locală urmează să organizeze şi un spectacol.

„Lucrările la Centrul civic sunt în grafic și numai ce am vorbit cu constructorul, pentru că intenționăm să facem o acțiune de inaugurare, un concert, în limita locurilor permise de regulile sanitare. Discuția era dacă putem să-l facem pe 12 sau pe 19 septembrie. Un artist, dintre cei pe care dorim să-i aducem la concert, ne-a spus că nu poate veni pe 19 septembrie. Atunci am întrebat constructorul dacă se poate finaliza lucrarea pe 12 septembrie  și mi-a confirmat, fără doar și  poate, că pe data de 12 septembrie lucrările vor fi finalizate”, a precizat Ioan Popa.

foto facebook D Project

Al doilea proiect despre care a vorbit primarul municipiului a fost cel legat transformarea funicularului în spațiu de agrement. Referitor la acest subiect,  Ioan Popa a spus: „Am depus un proiect pe Urban Inovative Action, însă, deși a fost bine punctat, nu am reușit să obținem finanțarea directă de la Bruxelles. Din discuțiile purtate în ultimele săptămâni la Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest cu Sorin Maxim (directorul executiv al instituţiei – n.r.), am fost puși în situația de a face câteva fișe de proiecte pentru 2021 – 2027 și avem  promisiunea fermă că pe mobilitate urbană se va finanța reconversia funicularului. Vor fi piste de biciclete pe planul superior, cu promenadă, unde este plasa actualmente, cu lifturi, cu elemente de divertisment – tiroliană, bungee jumping și parc de aventură. Am răsuflat ușurați, pentru că era un proiect complex și costisitor. Ajungem la aproximativ 6 milioane de euro, din care 4 milioane de euro sunt doar elementele de punere în siguranță a funicularului, pentru că normativele referitoare la riscuri, vânt, cutremure sunt cu totul altele decât cele din anii ’50-’60. La fiecare stâlp, trebuie să facem subturnări, adică vom decoperta, vom face armări și turnări ca să-i punem în ordine. Pe partea orizontală de grinzi, vom face niște contravântuiri suplimentare, pentru a nu fi probleme și pentru a fi în regulă din punct de vedere seismic și de vânt. Este un proiect care se va face cu siguranță”, a mai spus Ioan Popa, primarul Reșiței.

FLORIN ŞTIUBE

Lasă un răspuns