Începe distribuirea pastilelor cu iod

Începe distribuirea pastilelor cu iod
Începe distribuirea pastilelor cu iod. Avem 30 de milioane de pastile cu iod! Nu toată lumea trebuie să le ia!”, a declarat ministrul Sănătății.

Alexandru Rafila îi liniștește pe românii care se tem de un atac nuclear. Ministrul Sănătății a explicat că Antibiotice Iași a produs într-un timp scurt 30 milioane de pastile. Aceste comprimate vor ajunge la direcțiile de sănătate publică. 

Pastilele cu iod nu sunt pentru toată lumea, ci pentru copii și femei gravide, a declarat ministrul Sănătății. 

Citește și : Pastilele cu IOD se iau preventiv sau nu ?

Ele ajung, sunt distribuite de producător Antibiotice Iași și le mulțumim pentru efortul pe care l-au făcut întrucât, într-un timp foarte scurt, să producă 30 milioane de comprimate. Ajung la direcțiile de sănătate publică și căutăm calea cea mai ușoară încât ele să poată să ajungă la populația beneficiară. Iodul trebuie administrat într-un timp foarte scurt, în cazul unui incident. Nu trebuie administrat la toată lumea. Se ia din timp. Insist și asupra acestui lucru.

Este extrem de important, dar dacă va fi nevoie, atunci trebuie să existe, mai ales pentru copii, pentru femeile gravide. Ne gândim la o formulă care să permită acest lucru. Sigur că Ministerul Sănătății nu are capacitatea să facă așa ceva, iar hotărârea de Guvern care prevede această distribuție finală se face împreună cu prefecturile și cu inspectoratele județene pentru situații de urgență”, a afirmat Alexandru Rafila, luni la Parlament.

Lasă un răspuns