Hoții sunt prinși imediat la Anina!

Hoții sunt prinși imediat la Anina!

Ziua de 15 iunie 2020 a fost una “plină” în activitatea polițiștilor din orașul Anina, care au identificat doi tineri din localitate, bănuiți că în noaptea de 14 spre 15 aprilie a.c., au pătruns prin efracție în locuința unei femei de 57 de ani, din Anina, de unde au sustras mai multe bunuri.

Bunurile sustrase, constând în cutii cu gresie și faianță, o geantă cu scule și alte materiale, estimate la 1.000 de lei, au fost recuperate în totalitate și predate persoanei vătămate.

În acest caz au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat și se continuă cercetările, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Oravița, în vederea tragerii la răspundere penală a persoanelor vinovate.

Al doilea caz soluționat și el la „foc automat” a constat în prinderea în flagrant delict, tot pe raza orașului Anina, a doi tineri din localitate, după ce au sustras un autoturism.

În momentul depistării, unul dintre tineri se afla la volanul autoturismului, iar celălalt împingea mașina care avea motorul oprit.

La vederea polițiștilor, aceștia au încercat să fugă, unul dintre ei fiind prins imediat și condus la sediul poliției, celălalt fiind identificat ulterior.

De asemenea, polițiștii au procedat la identificarea proprietarului mașinii, un bărbat de 80 de ani din oraș, care nu sesizase încă furtul autoturismului.

În acest caz au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat și se continuă cercetările, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Oravița.

Datele ne-au fost comunicate de către IPJ Caras-Severin, prin purtătorul de cuvânt, Inspector principal de poliţie, Alina-Elena BOERU: „Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.”

Lasă un răspuns