Horia Irimia: „Prin PNDL s-au decontat 10 kilometri de drum, dar nu erau decât 2”

Horia Irimia: „Prin PNDL s-au decontat 10 kilometri de drum, dar nu erau decât 2”

Prezent sâmbătă la Reşiţa, Horia Irimia, director de cabinet în Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, a vorbit într-o conferinţă de presă despre legătura dintre programul bugetar pe 7 ani al Uniunii Europene şi Planul Naţional de Investiţii şi Relansare Economică aprobat de Guvernul României.

Horia Irimia

„Planul nostru de investiţii este corelat cu programul pe 7 ani al Uniunii Europene, care este în curs de negociere acum, şi e foarte bine că Partidul Naţional Liberal, Guvernul şi preşedintele au o poziţie foarte importantă în structurile de decizie ale Uniunii Europene. Când a intrat România în UE, în 2007, PIB-ul pe locuitor în ţara noastră era de 50 la sută din media Uniunii. Anul trecut, am ajuns la 67 la sută, iar target-ul este ca în 2027 să ajungem la 87 la sută din media Uniunii Europene”, a spus Horia Irimia.

Anul acesta se lucrează la Ghidurile de finanţare pe 2021-2027, astfel încât la 1 ianuarie 2027 toate unităţile administrativ-teritoriale, toate firmele şi toţi cei care pot să depună proiecte să fie pregătiţi.

„În ţară s-au început mii de proiecte prin PNDL. În Caraş-Severin au fost peste 150. Din momentul în care unitatea administrativ-teritorială depune solicitarea la minister, în 30 de zile se face plata, fără deosebire de culoarea politică a primarilor. Sigur, unii spun că înainte banii se dădeau mai repede. Acum se mai face şi un control pe teren, pentru că s-a constat că s-au decontat 10 kilometri de drum şi, de fapt, nu erau decât 2. Datele, transparente, sunt pe site-ul Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, se văd plăţile la zi pe fiecare localitate”, a mai spus Horia Irimia.

Cosmin VLAD

Lasă un răspuns