Guvernul a alocat încă 500 de milioane de lei pentru PNDL

Guvernul a alocat încă 500 de milioane de lei pentru PNDL

Proaspătul subsecretar de stat în Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, Andrei Ungur, numit în această funcţie în urmă cu doar câteva zile, a susţinut sâmbătă, alături de alţi liberali cărăşeni, o conferinţă de presă în cadrul căreia a vorbit despre investiţiile în dezvoltarea locală. Preşedintele PNL Caransebeş a declarat că principalele proiecte care urmează să fie finanţate sunt cele care ar fi trebuit să fie deja implementate în majoritatea localităţilor, respectiv alimentarea cu apă şi canalizarea, precum şi distribuţia de gaze naturale, care, pentru Caraş-Severin, este deosebit de importantă, ţinând cont că mai mult de jumătate din judeţ nu este conectat la reţeaua de gaze.

Andrei Ungur

„Se doreşte ca în următorul exerciţiu financiar european 2021-2027, peste 70 la sută din totalul populaţiei să fie recordat la reţeaua de gaze”, a spus Andrei Ungur.

Noul subsecretar de stat a mai vorbit despre programele care se află deja în derulare, fiind finanţate cele prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe, afirmând că programele pe fonduri europene vor merge mai departe.

„Programele derulate prin PNDL au fost depuse în vechea guvernare, nefiind finanţate, capitolul bugetar nu era suficient de consistent pentru a acoperi toate aceste cheltuieli, chiar săptămâna trecută fiind alocate încă 500 de milioane de lei pentru aceste investiţii”, a mai spus Andrei Ungur.

De asemenea, a mai afirmat acesta, Compania Naţională de Investiţii şi-a extins domeniul de aplicare, apărând noi capitole care cuprind şi spitalele, precum şi creşele şi grădiniţele.

 

Cosmin VLAD

Lasă un răspuns