Finanțare de 250.000 lei pentru Castrul Roman de la Tibiscum

Finanțare de 250.000 lei pentru Castrul Roman de la Tibiscum

Finanțare de 250.000 lei pentru Castrul Roman de la Tibiscum. Consiliul Județean Caraș-Severin, prin Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță Caransebeș, a obținut finanțare de la Institutul Național al Patrimoniului pentru proiectul: „Intervenții de primă necesitate la poarta dinspre Coltul nord-estic și la o porțiune a zidului nord-estic din cadrul Castrului Roman de la Tibiscum, parte a dosarului UNESCO Limes – Frontierele Imperiului Roman”.

Depus în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie al Transilvaniei, proiectul are o valoare totală de 250.000 lei, la care se adaugă contribuția de 10% asigurată de către Consiliul Județean Caraș-Severin.
Potrivit conducerii muzeului caransebeșan, cele mai importante operațiuni, ce vor fi realizate în cadrul proiectului, vor fi cele de consolidare structurală a zidăriilor, atât în profunzime cât și la suprafață. O altă categorie de lucrări va fi cea de amenajare a terenului în scopul îndepărtării apelor pluviale, cât și pentru punerea în valoare a vestigiilor.

Citește și: Sărbătoarea de Dragobete marcată de instituțiile de cultură ale Consiliului Județean Caraș-Severin
Ultimele intervenții generale de conservare primară a componentelor Castrului sunt cele realizate după finalizarea cercetărilor arheologice ale acestui sector al sitului din anii ‘60 până în anii ’90.

Lasă un răspuns