Sărbătoarea de Dragobete marcată de instituțiile de cultură ale Consiliului Județean Caraș-Severin

Sărbătoarea de Dragobete marcată de instituțiile de cultură ale Consiliului Județean Caraș-Severin

Sărbătoarea de Dragobete marcată de instituțiile de cultură ale Consiliului Județean Caraș-Severin. Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță din Caransebeș, instituție de cultură subordonată Consiliului Județean Caraș-Severin, organizează 𝗮𝘀𝘁𝗮𝘇𝗶, 𝟮𝟯 𝗳𝗲𝗯𝗿𝘂𝗮𝗿𝗶𝗲 𝟮𝟬𝟮𝟰, 𝗼𝗿𝗮 𝟭𝟮:𝟬𝟬, în colaborare cu Ansamblul “Junii Gugulani”, o acțiune menită să marcheze sărbătoarea de Dragobete.

Evenimentul va debuta în Parcul Dragalina Caransebeș de unde membrii Ansamblului “Junii Gugulani” vor porni în alai spre muzeu. Un program artistic este pregătit invitaților și, tot cu această ocazie, va rula un film despre tradiții și obiceiuri de Dragobete.
“Sub semnul lui Dragobete” este titlul proiectului educațional a cărui finală va fi organizată 𝗹𝘂𝗻𝗶, 𝟮𝟲 𝗳𝗲𝗯𝗿𝘂𝗮𝗿𝗶𝗲 𝟮𝟬𝟮𝟰, 𝗼𝗿𝗮 𝟭𝟮:𝟬𝟬, la Centrul de carte ,,Banatica” al Bibliotecii Județene ,,Paul Iorgovici” Caraș-Severin. Proiectul este derulat de către Colegiul Național ,,Mircea Eliade” Reșița în parteneriat cu Biblioteca Județeană ,,Paul Iorgovici” Caraș-Severin.

Citește și:Județul Caraș-Severin prezent la Târgul de Turism al României
 

Intenția organizatorilor este să aducă în atenția publicului versurile de dragoste ale poeților reșițeni, la Centrul de carte ,,Banatica” fiind pregătită o expoziție ce cuprinde volume de dragoste ale poeților bănățeni și semne de carte cu versurile acestora. Selecția materialelor a fost făcută de către elevii clasei a IX-a Filologie, îndrumați de profesor Adela Schindler, iar tinerii filologi vor avea ocazie să întâlnească la bibliotecă, poeții bănățeni ale căror poezii le-au studiat.

Lasă un răspuns