Deputatul Dumitru Rujan:”Am votat legea 2 mai cu gândul la tinerii din Caransebeș, din Caraș Severin „

Deputatul Dumitru Rujan:”Am votat legea 2 mai cu gândul la tinerii din Caransebeș, din Caraș Severin  „

Deputatul Dumitru Rujan:”Am votat legea 2 mai cu gândul la tinerii din Caransebeș, din Caraș Severin”.  Astăzi am dat un vot pentru a ne proteja copiii, pentru a-i feri de droguri! Traficanții de droguri de mare risc nu mai pot primi pedepse cu suspendare! Am votat astăzi pentru adoptarea legii ”2 mai”, pe care am semnat-o alături de colegii liberali, prin care urmărim să combatem traficul și consumul ilicit de droguri.

 Mai mult chiar, prin această lege se majorează cuantumul pedepselor, respectiv dealerii pot fi pedepsiți cu închisoare de la 3 la 10 ani. Trebuie să ne protejăm copiii și să îi descurajăm pe toți cei care vor să îi distrugă, să le vândă droguri! M-am gândit în primul rând la tinerii din Caransebeș, din Caraș Severin, pentru a-i proteja de tentații, de a le oferi alte oportunități, pentru un viitor de care să se bucure.”
 Mai multe detalii aici: https://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect…
Citește și: Deputatul Dumitru Rujan: Înmatricularea vehiculelor se va putea realiza online, din acest an
Actul normativ a fost inițiat în contextul accidentului provocat în august 2023 la 2 Mai. Unde un băiat de 19 ani care conducea băut a intrat cu mașina într-un grup de tineri și a ucis doi studenți.
În noiembrie 2023, Senatul a adoptat proiectul, în calitate de prim for sesizat, iar votul Camerei Deputaților este decizional. Legea merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis.

Lasă un răspuns