Festivalul Internațional de Folclor „Hercules” revine în forță! Cu ediția a 52-a!

Festivalul Internațional de Folclor „Hercules” revine în forță! Cu ediția a 52-a!
Festivalul Internațional de Folclor Hercules revine în forță, odată cu ediția a 52-a. Orașul Băile Herculane se pregătește de mare, mare sărbătoare!
În săptămâna 4-8 Iulie 2022, în fiecare seară de la ora 19:00, gazdele, de la primăria și Consiliul Local Băile Herculane invită localnicii, turiștii și nu numai în Piața Hercules din Băile Herculane. Mai bine zis, „La statuie” acolo unde „goștii” sunt așteptați cu un spectacol de zile mari. Și asta timp de cinci zile la rând.

Participă la Festival, formații și ansambluri folclorice din România, Turcia, Georgia, Mexic și Serbia. Vor fi prezente și formații ale minorităților naționale din Caras-Severin. Toate acestea îi vor încânta pe cei prezenți in fiecare seară. 

Festivalul

Cristian Miclău: „Vă invităm să ne onorați cu prezența în număr cât mai mare la cea de 52-a ediție a festivalului. Să aplaudăm la scenă deschisă artiștii ce ne vor încânta la festival”

„Vă reamintim că Festivalul Internațional de Folclor Hercules este festivalul cu cea mai lungă tradiție din România. Tocmai de aceea vă invităm să ne onorați cu prezența în număr cât mai mare la cea de 52-a ediție a festivalului. Să aplaudăm la scenă deschisă artiștii ce ne vor încânta la festival. Așadar între 4-8 Iulie 2022 suntem cu toții la Băile Herculane în Banatul Montan. Va fi o atmosferă de sărbătoare. Aveți toate motivele să vă petreceți fiecare seară de festival în Piața Hercules!
Vă așteptăm cu drag”, a precizat Cristian Miclău, primarul orașului Băile Herculane.

Primaria Baile Herculane - Tezaur Folcloric

Festivalul este organizat de Consiliul Județean Caraș Severin, în parteneriat cu centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Consiliul Local și Primăria Băile Herculane.

Citește și: Primăria orașului Băile Herculane vă invită la „Tezaur Folcloric în Banatul Montan și de Pustă”

La festival participă orchesta „Virtuozii Semenicului” – Grupul instrumental al Școlii Populare de Arte și Meserii „Ion Românu” din Reșița și Ansamblul „Zestrea Gugulanilor”.

Banatul de Munte va fi reprezentat de ansamblurile folclorice „Tommy Land” din Moldova Nouă, „Armenișana” din Armeniș, „Teregovana” din Teregova, „Romales” din Greoni. „Kud Stenka” din Berzasca /Liubcova. „Vermeșana” din Vermeș, „Bocșana” din Bocșa., „Satu Meu” din Ramna. „Hora Carașului” din Oravița. „Enzian” din Reșița (Forumul Democrat German), „Kud Klokotici” din Clocotici. „Junii Gugulani” din Caransebeș, „Megincana” din Mehadica, „Kud Soko” din Socol.

Oaspeții din străinătate sunt reprezentanți de ansamblul „Hasad” din Turcia, „Guria” din Georgia, „Alianza” din Mexic, „Laza Nancic” din Vârșeț, „Vlastimir Pavlovic Carevac” din Veliko Gradiște.

La festival vor particiăpa și ansablul studențesc USV „Arcanul” din Suceava, ansamblul „Danubius” și „Cetinița” din Drobeta Turnu Severin, „Dor Transilvan” din Cluj, „Bokreta” din Timișoara,„Mărginimea și Târnavele” din Sibiu și „Șoimușana” din Șoimuș (Hunedoara).

Pe durata festivalului se vor organiza de asemenea expoziții de produse tradiționale cu vânzare și de produse gastronomice delicioase.

sursa foto articol: mehedinteanul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *