Doza patru de vaccin anti-Covid poate fi făcută de luni, 16 mai

Doza patru de vaccin anti-Covid poate fi făcută de luni, 16 mai
Doza patru de vaccin anti-Covid poate fi făcută de luni, 16 mai. Doza a patra de vaccin împotriva COVID-19 va putea fi administrată la cerere; în centrele de vaccinare și în cabinetele de medicină de familie din România începând cu data de 16 mai, anunță Ministerul Sănătății.

Doza a patra poate fi făcută în România, deocamdată, doar cu vaccinul Comirnaty, produs de Pfizer BioNTech. Pot solicita vaccinarea cu doza a 4-a persoanele cu vârsta de peste 18 ani; care au fost vaccinate împotriva COVID-19 cu 3 doze de vaccin de tip ARN mesager.

Vaccinarea cu doza a 4-a se poate efectua la minimum 4 luni după efectuarea celei de a 3-a doze. Efectuarea dozei a patra de vaccin este recomandată în special persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani. Dovada vaccinării cu doza a 4-a va fi reprezentată de adeverința de vaccinare, generată din Registrul Electronic Național de Vaccinări, sau de certificatul digital.

Citește și :Ce servicii pot acorda medicii de familie, acasă la pacienți

„Administrarea dozei a 4-a de vaccin Comirnaty – Pfizer BioNTech este posibilă, după recomandările EMA și ECDC. Începând din 16 mai 2022, în centrele de vaccinare și în cabinetele de medicină de familie se poate efectua, la cerere, cea de – a patra doză de vaccin Comirnaty – Pfizer BioNTech”, anunță Ministerul Sănătății.

sursa : ms.ro

Lasă un răspuns